Actua

De Parcoursbouwer: nieuw platform voor kwalitatieve gps-routes

Vandaag ziet een nieuw routeplatform voor wielertoeristen, gravel- en mountainbikers het levenslicht: De Parcoursbouwer. De website biedt hoogwaardige, steeds up-to-date fietsroutes aan over heel de Benelux, zowel op de weg als offroad. In ruil voor een kleine bijdrage, krijg je een gpx-file met een kwalitatieve tocht.

Ere Research Tenaci: nieuwe gravelwielen van Nederlandse makelij

Drie jaar geleden bracht Ere Research de Tenaci gravelbanden uit. Met succes! Maar intussen is de gravelwereld helemaal ontploft en was het hoog tijd voor die volgende, logische stap: een set rasechte, eigen gravelwielen. De Ere Tenaci GR20 wielset is geboren en ook de Tenaci gravelbanden kregen een update.

Jackal: nieuwe mtb-helm van Lazer

Na de introductie van de Impala en Coyote, in 2019, heeft Lazer nu een volgende stap gezet op het gebied van mountainbiken. Het merk heeft zijn offroad helmassortiment uitgebreid met de Jackal.

Jumbo-Visma veilt bijzondere fietsen

Jumbo-Visma maakt volgend seizoen de overstap van Bianchi naar Cervélo. Nu het einde van het jaar nadert pakt de WorldTour-ploeg uit met een internationale campagne. Daarin veilt het team van Wout Van Aert iconische Bianchi-fietsen.

Video: dit was Rinascimento!

Het parcours van 7 afgelaste granfondo’s fietsen in 7 dagen tijd. Dat was de uitdaging die we begin oktober 2020 tot een goed einde brachten. Het was een kleine Giro d’Italia, onze Giro van de Hoop of van de Wedergeboorte (‘rinascimento’). Met start in Bergamo en finish op de Stelviotop. Het verhaal lees je in Grinta! 83, hier bekijk je de aftermovie.

Classified: na de naaf nu ook de wielen!

Stilstaan is achteruitgaan. En dus leggen de ingenieurs bij Classified er duchtig de pees op! Na de lancering van hun elektronisch aangestuurde achternaaf afgelopen zomer, brengt de Belgische start-up nu ook drie volledige wielsets voor race- en gravelfietsen op de markt. Uiteraard opgebouwd rond hun paradepaardje: de Powershift-naaf.

Arcadex: de eerste carbon gravelbike van Bianchi

Gravelbikers moesten het bij Bianchi tot voor kort stellen met de aluminium Impulso Allroad. Maar daar brengen de Italianen nu verandering in met de lancering van Arcadex: Bianchi’s eerste carbon gravelbike.

Dit lees je in Grinta! 83

De donkere winteravonden in de kerstperiode zijn ideaal om je eens te terug te trekken met een goed fietsmagazine. Vanaf nu is de nieuwe Grinta! (nummer 83) verkrijgbaar. Hier geven we je alvast een voorproefje op wat je als lezer kunt verwachten.

Shot: de najaarskleding van Bioracer

Op zoek naar een nieuwe outfit voor op de wat koelere dagen? Bij Bioracer hebben ze een uitgebreide collectie. In de modebijlage Shot stelt Grinta! de kledij van het Belgische merk voor.

Weektip: vijf cadeautips voor je fietsvrienden

Kerstmis is in aantocht. Hoewel we het feest dit jaar noodgedwongen in aangepaste vorm moeten vieren, zullen er opnieuw de nodige cadeaus van hand tot hand gaan. Weet je nog niet wat je gaat schenken? En is de ontvanger van het presentje een gepassioneerd fietser? In deze weektip zetten we je op het juiste spoor.