Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jumbo-Visma veilt bijzondere fietsen

Jumbo-Visma maakt volgend seizoen de overstap van Bianchi naar Cervélo. Nu het einde van het jaar nadert pakt de WorldTour-ploeg uit met een internationale campagne. Daarin veilt het team van Wout Van Aert iconische Bianchi-fietsen.

Op de fietsen van het Italiaanse merken boekte de geelzwarte formatie een reeks prachtige overwinningen, waaronder etappezeges in de Ronde van Frankrijk, aansprekende rittenkoers, monumentale klassiekers en tweemaal het algemeen klassement van de Ronde van Spanje. Achter al die successen zit een verhaal waarin de Bianchi-fietsen een centrale rol spelen. Met de veilcampagne wil Jumbo-Visma die verhalen delen. En probeert ze tegelijkertijd nieuwe, gepassioneerde ‘baasjes’ vinden voor de bijzondere fietsen.

“Alle verhalen die we met Bianchi hebben gecreëerd zijn waardevol voor ons. Dat willen we in onze campagne benadrukken. Dit is onze manier waarop we grazie mille zeggen. Met nieuwe fietsen en een groeiende organisatie boekten we meer successen. We hadden altijd één doel voor ogen: samen winnen”, zo laat teammanager Richard Plugge weten.

Catawiki

Bij de actie werkt Jumbo-Visma samen met Catawiki, een bekende online marktplaats voor speciale objecten. De ploeg gebruikt de opbrengsten voor verdere stimulering van de wielersport en talentontwikkeling. “Op het moment dat we beseften dat we afscheid zouden nemen van onze Bianchi’s, wisten we dat dat afscheid bijzonder moest zijn. We zijn dankbaar dat Catawiki daarbij betrokken is. Als geen ander kent het de waarde van bijzondere items, van memorabilia. En in tijden van COVID-19 is dit een perfecte oplossing voor onze wens een groot publiek te bereiken.”

Veiling tot 27 december

Op de website continuetheride.bike vind je een overzicht van alle fietsen die worden geveild. Daar zijn ook de bijbehorende verhalen te vinden. Onder meer de fietsen van Wout Van Aert, Laurens De Plus, Robert Gesink, Tom Dumoulin en Primoz Roglic sieren de online etalage. De veiling loopt van 18 tot 27 december.

Gerelateerde artikels