Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ere Research Tenaci: nieuwe gravelwielen van Nederlandse makelij

Drie jaar geleden bracht Ere Research de Tenaci gravelbanden uit. Met succes! Maar intussen is de gravelwereld helemaal ontploft en was het hoog tijd voor die volgende, logische stap: een set rasechte, eigen gravelwielen. De Ere Tenaci GR20 wielset is geboren en ook de Tenaci gravelbanden kregen een update.

‘Tenaci’ betekent volgens de marketingafdeling van Ere Research zoveel als ‘grip’. Iets vastpakken en het niet zomaar weer loslaten. Precies wat je van een goeie gravelband verwacht en dus geen al te exotisch gekozen naam voor een productlijn die je – haast letterlijk – wat dichter bij Moeder Aarde moet brengen.

Stevigheid als stokpaardje

Speerpunt van die productlijn is de nieuwe Tenaci GR20 aluminium wielset. Een stel hoepels dat 1625 gram weegt en volgens de makers tegen een meer dan serieuze stoot kan. Op dat vlak kunnen we de makers wel op hun woord geloven. Stevigheid is immers het stokpaardje van Piet van der Velde, oprichter van het merk. De aluminium naven kunnen afgewerkt worden met kwalitatieve EZO-lagers of keramische lagers en met een Shimano-, Sram- of Campagnolo-body. De spaken zijn vlakke, ‘straight pull’-exemplaren. Met een rechte kop dus.

Voor de velgen heb je de keuze uit een afwerking met maar liefst zes kleurstellingen: groen, rood, paars, blauw, albi en obscuri (glanzend zwarte decals). De adviesprijs van deze wielset is 399 euro.

Nieuw rubber

Ook de Tenaci-banden werden even opnieuw onder de loep genomen. Je hebt nu de keuze uit vier exemplaren. De Tenaci TLR komt in 34, 38 en 44 mm breed en zowel in een zwarte als een ‘skinwall’-uitvoering. De adviesprijs voor deze band is 49 euro. Daarboven heb je nog een ‘premium’ model: de Tenaci CC TLR van 38 mm breed komt enkel in een ‘skinwall’-uitvoering en kost 69 euro. Het verschil met de andere banden zit hem in de rubbersamenstelling en de behuizing. Met 220 TPI is de katoenen behuizing van de Tenaci CC TLR een stuk soepeler dan de 120 TPI Tenaci TLR-banden met nylon ‘casing’.

Meer info over de Tenaci-productlijn voor gravelliefhebbers vind je op de website van Ere Research.

Gerelateerde artikels