Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Café Copain Cycling Roast: nieuw Belgisch koffiemerk voor fietsers

Er is vanaf vandaag nieuw Belgisch koffiemerk op de markt: Café Copain Cycling Roast. Koffiebrander Yves Claes bundelt daarvoor de krachten met fietsevent- en marketingbureau Count Me In.

Yves Claes is reeds vijftien jaar koffiebrander in zijn eigen ambachtelijke koffiebranderij. “Ik ben een gepassioneerd fietser en kan enorm genieten van een goede koffie voor, tijdens of na een fietstocht. Koffie is de laatste jaren ook enorm ingebakken in de wielercultuur. Ik wilde een hoogwaardige koffie maken die perfect past bij het napraten na een stevige fietsrit”, aldus Claes, die voor Café Copain Cycling Roast de samenwerking zocht met fietsevent- en marketingbureau Count Me In.

Hij is trots op zijn eigen recept. “We gebruiken een blend van zeven soorten hoogwaardige Arabica-bonen, vooral afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika. Deze bonen zijn geteeld met het grootste respect voor mens en natuur, dat vinden we heel belangrijk. Het branden gebeurt hier in mijn eigen branderij. Het precieze recept kunnen we uiteraard niet prijsgeven. We hebben er jaren aan gewerkt om de blend en de roast op punt te stellen.”

Online verkrijgbaar

Fietsers hebben de koffie op voorhand kunnen testen. Café Copain Cycling Roast heeft voorafgaand aan de lancering vijfhonderd samples uitgedeeld aan fietsers in Vlaanderen, onder wie ook profrenners. De koffie is vanaf vandaag online te bestellen. Later komt er ook verkoop via fietsenwinkels en (fiets)koffiebars, zo belooft het merk. In eerste instantie zijn er enkel zakken van 1 kilogram te koop. Mensen hebben de keuze tussen gemalen koffie en bonen.

Gerelateerde artikels