Actua

Kroon jezelf tot een 3 Loops Legend

De start van het echte fietsseizoen komt steeds dichterbij. Op 27 februari trapt BBB Cycling af met de BBB Season Starter: 3 Loops Legends. Kroon jij jezelf op die dag tot een ware 3 Loops Legend?

Isaac Torus Xplore gaat avontuurlijke toer op

Op zoek naar een gravelbike die in onze streken perfect tot zijn recht komt? Isaac heeft zijn Torus Xplore helemaal vernieuwd, lichter en stijver gemaakt, én genoeg bandruimte gegeven voor alle toepassingen.

VIDEO: Met Erwin Vervecken naar het strand van Oostende

Ook al is het nog niet honderd procent zeker dat het WK Cyclocross dit weekend zal kunnen doorgaan in Oostende, Erwin Vervecken trok toch op verkenning aan de Wellington-renbaan. Waar op het parcours worden de verschillen gemaakt? Erwin vertelt het je in de allereerste video van ARRIVEE: het gedeelde videokanaal van Grinta! en Cycling.

Grinta! store van deze week: KopWerk

KopWerk – met twee hoofdletters – ligt in het vlakke tweelandengebied tussen Vlaanderen en Nederland. Zeeland is het speelterrein van heel veel wielerliefhebbers die in elke richting de grens oversteken. KopWerk is daarin het fietskoninkrijkje van Wout: een fijne mecanicien, bikefitter, customizer en maatwerker van fietsen.

Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo wil ook dit jaar eerste toertocht zijn

De behoefte om snel weer samen een toertocht te rijden is groot. Dat weet ook de organisatie van Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo. Ze komt met een creatief initiatief om de eerste honger te stillen: Rien. Dit is geen normale toertocht, maar een alternatieve formule met groepsritten. Het event vindt plaats zodra het weer kan.

S-Works Ares Road Shoes: de snelste sloefjes

Ares is niet alleen de naam van de Griekse oorlogsgod, het is ook de naam van de allernieuwste topschoen van Specialized. Op een uitvoerig testverslag is het nog even wachten. Hierbij al de key informatie en enkele eerste indrukken.

Velofollies-korting op fietsvakantie naar Calpe en Mojacar

Velofollies stond oorspronkelijk voor afgelopen weekend gepland. Om bekende redenen werd de beurs geannuleerd. TUI Cycling Center (powered by Bidong), een van de exposanten, heeft besloten de geplande beursactie toch door te laten gaan. Het bedrijf biedt kortingsvoordeel op een fietsvakantie in Calpe en Mojacar.

IDMatch BikeLab: vind je ideale fietspositie met Selle Italia

Selle Italia heeft een nieuw, efficiënt en vooral ook snel bikefittingsysteem ontwikkeld: IDmatch BikeLab. Het is revolutionair in zijn soort, want het koppelt een dynamisch meetsysteem aan de ergonomische data van zo’n 17.000 voorgaande bikefits die met dit systeem zijn opgemeten… Is dit de toekomst van bikefittings? Wij gingen een kijkje nemen in zo’n BikeLab.

Bianchi maakt drie versies van één e-bike

Bianchi bestrijkt met zijn nieuwe lijn e-bikes meteen drie velden: stad, touring en MTB. De e-Omnia komt onder het e-SUV-topmodel en wil door de keuze voor drie verschillende fietstypes onder één noemer nog veel meer mensen op de fiets krijgen.