Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo wil ook dit jaar eerste toertocht zijn

De behoefte om snel weer samen een toertocht te rijden is groot. Dat weet ook de organisatie van Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo. Ze komt met een creatief initiatief om de eerste honger te stillen: Rien. Dit is geen normale toertocht, maar een alternatieve formule met groepsritten. Het event vindt plaats zodra het weer kan.

Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo staat bekend als de openingsklassieker voor wielertoeristen. Ook in 2021 wil ze als eerste van alle organisatoren weer mensen op de fiets bijeen brengen. Ze werkt aan een fietsevent dat strak en veilig geregisseerd is: Rien.

De bedoeling van Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo is om te gaan fietsen met een aantal gelimiteerde pelotons binnen het toegestane aantal sportievelingen in open lucht. Bij voorkeur op de zaterdag van het openingsweekend (27 februari dus), mits de coronaregels dat toelaten. “En anders schuiven we zaterdag na zaterdag op tot we groen licht krijgen”, klinkt het overtuigend.

Meerdere pelotons en afstanden

Behalve meerdere pelotons zijn er ook meerdere afstanden: 65, 85 en 100 kilometer. Op de afstand van 65 kilometer ligt de pelotonsnelheid op gemiddeld 25 kilometer per uur. Bij de twee langere achtereenvolgens 28 en 30 kilometer per uur. Er zijn twee pelotons die volledig uit dames bestaan. Zij rijden 65 of 85 kilometer.

Compleet verzorgd

Wie zich inschrijft voor een van de pelotons (tickets à 30 euro) krijgt een volledig verzorgde rit aangeboden. Onder meer begeleiding op de motor, de hulp van KBK-wegkapiteins, mobiele pechdienstverlening, veilige bevoorrading en een leuke goodiebag zijn inbegrepen. Inschrijven kan via de website van Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo.