Deel dit artikel:

100% Getest: Tunap Sports Premium Bucket

Eén pakket dat heel je fiets kraaknet houdt. De Premium Bucket slaagde in die opdracht, met behulp van het schoonmaakmiddel, kettingreiniger en -olie, en glansmiddel. Dat alles zit verpakt in een emmer, vergezeld van de essentiële attributen, zoals borstels en een doek.

Tunap Sports Bike Cleaner

Om een fiets kraaknet te houden, heb je eerst en vooral een goed schoonmaakmiddel nodig. De Bike Cleaner van Tunap Sports kan je ofwel in een emmer water oplossen of rechtstreeks op de fiets sproeien. We kozen beide methodes en die werkten ook allebei voortreffelijk. Bij hardnekkig vuil dat al lang op het frame was aangekoekt, werkte het rechtstreeks sproeien het best. Even laten inwerken en daarna wegvegen met de meegeleverde zachte borstel: klaar is Kees. Niet alleen was dit product uitstekend in het verwijderen van vettigheid en vuil, het zorgde daarna niet voor piepende schijfremmen of ander vervelende bijwerkingen. Doet wat het moet, niets meer of minder. Zo hoort het.

Tunap Sports Bike Finish

Eens de fiets van alle vuil is ontdaan, kan het geen kwaad om het frame te beschermen. Daar heeft de bus Bike Finish zijn rol te spelen. Dat middel spuit je rechtstreeks op het kader en veeg je egaal rond met de meegeleverde microvezeldoek. Zo krijg je een laag die water en vuil afstoot. Het werkt zowel op matte als glanzende lak.

Tunap Sports Drive Cleaner

Een vuile ketting ziet er niet alleen afschuwelijk uit, hij zorgt er ook voor dat je meer watt moet trappen. Dan toch liever een mooi glanzend exemplaar. Deze Drive Cleaner breng je gemakkelijk aan met het borsteltje dat op de bus zit. Het middel komt via die borstel op de ketting terecht. Zo vermijd je dat er producten op de schijfremmen komen die er niet op horen én kan je meteen al het eerste vuil van de ketting af krijgen. De rest krijg je wel weg met de enorm handige Chain Brush. Die heeft borsteltjes in een U-vorm, zodat je meteen drie kanten van de ketting bereikt.

Tunap Sports Ultimate Chain Oil

Dankzij zijn niet al te lopende consistentie en de dunne, precieze naald laat de kettingolie zich heel gemakkelijk aanbrengen. De neiging om veel te veel olie op de ketting te sproeien wordt vakkundig de nek omgewrongen door die twee eigenschappen van de Chain Oil Ultimate. Die is geschikt voor elk weertype en scoorde niet alleen goed bij ons, maar ook op tal van tests. Uiteraard, als je liever een wax gebruikt, dan heb je deze olie niet nodig, maar als je het meer hebt op het ‘rechttoe rechtaan’-karakter van olie, dan heb je met deze versie van Tunap Sports een van de beste middelen in handen.

Attributen

Naast de vier producten krijg je ook een microvezeldoek, grote borstel, kleine borstel met U-vormige kant voor de ketting, en de emmer waarin alles zit, maar die je natuurlijk ook kan vullen met water tijdens het poetsen.

Belangrijke claims

De vier producten doen niet alleen wat ze moeten doen, Tunap Sports vermeldt er meteen ook bij dat er aan meer gedacht is, namelijk:

  • Geen schade aan het milieu
  • Geen gezondheidsrisico’s
  • Geen schadelijke oplosmiddelen
  • Geen n-Hexaan of aromatische stoffen
  • Geen allergie veroorzakende geurstoffen.

Prijs

Tunap Sports Premium Bucket: 92,15 euro (nu aanbieding aan 77,70 euro)

Meer info op de website van Tunap Sports >>