Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bianchi maakt drie versies van één e-bike

Bianchi bestrijkt met zijn nieuwe lijn e-bikes meteen drie velden: stad, touring en MTB. De e-Omnia komt onder het e-SUV-topmodel en wil door de keuze voor drie verschillende fietstypes onder één noemer nog veel meer mensen op de fiets krijgen.

Omnia betekent ‘alles’ in het latijn en toont meteen de ambitie van Bianchi aan. Terwijl de e-SUV een compleet carbon frame, en het bijbehorende prijskaartje, heeft, is de e-Omnia van aluminium gemaakt, wat hem al meteen veel toegankelijker maakt. Met de online configuratietool kan je elk van de drie types helemaal naar wens aanpassen.

Om de veiligheid te garanderen, zijn er niet alleen voor- en achteraan lichten geïntegreerd, maar ook aan de zijkant. Er is ook een optie voor ABS-remmen. Bosch levert de aandrijving met een koppel van 85 Nm en ondersteuning tot 340 % van de geleverde kracht. Je kan kiezen voor een batterij van 599 of 625 Wh met een extra batterijoptie.

Eén e-bike, drie types

De e-Omnia C-Type is gemaakt voor stadsgebruik en heeft een stijlvolle uitstraling. Dankzij de lage instap kan je gemakkelijk van de fiets springen. De T-Type en FT-Type zijn veelzijdige touringfietsen, waarvan de laatste voor- en achtervering heeft. De X-Type en FX-Type zijn dan weer de mountainbikes van dienst. De X-Type is een hardtail, heeft geïntegreerde spatborden aan het balhoofd, onder de schuine buis en achterop het zadel. De FX is een fully.