Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gezocht: ideeën voor innovatieve club en fanbeleving langs parcours in coronatijd

Sport Vlaanderen doet een beroep op jouw creativiteit. Ze is op zoek naar ideeën voor een tweetal initiatieven: de ontwikkeling van een innovatieve wielerclub en de creatie van meer supportersbeleving bij wedstrijden in coronatijden zonder toeschouwers.

Met het wereldkampioenschap veldrijden en wereldkampioenschap wielrennen wordt 2021 het jaar van de fiets in Vlaanderen. Bij Sport Vlaanderen grijpen ze deze sportieve hoogtepunten aan om in te zetten op innovatief fietsbeleid. Daarbij nodigt Sport Vlaanderen je uit om mee te denken. De vraag die ze voorlegt aan wielerminnend Vlaanderen: wie heeft het beste idee voor een nieuw soort wielerclub, een club waar jongeren de vele verschillende disciplines die het fietsen rijk is kunnen komen ontdekken?

Supportersbeleving

Het tweede project heeft min of meer betrekking op het coronavirus. Door alle maatregelen is het op dit moment lastig voor supporters om wedstrijden fysiek bij te wonen. Er zijn nog maar weinig oplossingen die de band tussen supporters en sporters herstellen. Sport Vlaanderen roept fans daarom op met ideeën te komen om de thuiskijker toch bij de wedstrijd te betrekken.

“Op die manier willen we de emoties en de beleving van de supporters opnieuw op een directe of interactieve manier bij de wedstrijd brengen. Het concept moet idealiter ook kunnen standhouden in een post-coronatijdperk als supporters wel opnieuw zijn toegelaten, als een extra dimensie van beleving bij een sportwedstrijd”, klinkt het.

Deel je idee

De beste ideeën kunnen een startbudget winnen tot 15.000 euro voor de verdere uitwerking tot een levensvatbaar concept. Intussen heeft Sport Vlaanderen al enkele vooruitstrevende suggesties ontvangen. Iedereen die ook iets innovatiefs in gedachten heeft, kan de ideeën tot 1 maart online delen.