Deel dit artikel:

Deze drie toertochten langs wielercafés vieren de grote rondes

De Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España. Het zijn de drie grote rondes op de wielerkalender waar menig liefhebber extra naar uitkijkt. Het team van Wielercafes.nl heeft rondom elke wedstrijd een toertocht opgezet. De ritten vertrekken en eindigen bij een wielercafé en ook onderweg zijn er toepasselijke stoppunten.

Rondje Wielercafes in de Giro (5 mei) is volgens de initiatiefnemers een kleinschalige toertocht in het eerste weekend van de Giro d’Italia. Er zijn drie verschillende routes, met afstanden van 80, 115 en 150 kilometer. Start- en finishplek is De Proloog in Amerongen. Onderweg heb je de mogelijkheid om te pauzeren bij Anderhalf Bar (Ede). Hier is een verzorgingspost ingericht voor alle deelnemers.

Parijs is nog ver

Een bekende uitspraak van Nederlands laatste Tour-winnaar Joop Zoetemelk (1980): ‘Parijs is nog ver’. De bescheiden stad Doetinchem, in het oosten van Nederland, heeft een wielercafé dat Parijs is nog ver heet. Hier vertrekken en eindigen de drie tochten van Rondje Wielercafes in de Tour (30 juni). De routes (70, 100 en 140 kilometer – onder voorbehoud van wijzigingen) gaan veelal door het groene landschap van de Achterhoek. Na afloop kijk je met andere sportievelingen naar de koers op een groot scherm.

Village Départ

Tijdens het slotweekend van de Vuelta a España is er de laatste toertocht van Wielercafes.nl: Rondje Wielercafes in de Vuelta (8 september). ‘s Morgens rijd je zelf een fraaie route vanaf Village Départ in Schijndel. Kies de afstand die het beste bij jou past (75, 105 of 140 kilometer) en fiets door het rustige Brabantse landschap langs diverse wielercafés. Na de toertocht doe je je tegoed aan koffie en gebak.