Deel dit artikel:

Look lanceert update van betaalbare klimfiets

De Look 785 Huez was al een aangename klimfiets met een pittig karakter, maar de jongste versie zet hem weer op gelijke hoogte met de concurrentie, vooral dan op het vlak van integratie. De prijs blijft gelukkig aanvaardbaar.

Met de nieuwste generatie racefietsen zagen we tot nu toe vooral steeds hogere prijskaartjes. Dat maakt het des te aangenamer dat de nieuwe 785 Huez de kostprijs binnen de perken houdt. Dat is uiteraard relatief, want 12-speed, schijfremmen en zeker elektronische versnellingen vragen sowieso al meer van je portefeuille dan vroeger. Look biedt de 785 Huez aan vanaf 3390 euro met Shimano 105 mechanisch en verder 4990 euro (Rival AXS), 5490 euro (105 Di2, carbon R38D-wielen) en 6490 euro (Ultegra Di2, carbon wielen). De frameset kost 2490 euro.

De kabels lopen nu wel mooi binnendoor (onder de stuurpen maar uit het zicht, wat handig is bij aanpassingen) en het pressfit-bracket is vervangen door een T47-bracket dat de voordelen van schroefdraad met dat van een brede, stijve pressfit verbindt. Net zoals de buizen van het frame blijft de zadelpen gewoon ouderwets rond en krijg je een externe zadelpenklem. Klassiek en mooi, durven we dat tegenwoordig noemen. Er is bij het nieuwe model ruimte voor banden tot 32 mm, wat 2 mm meer is dan bij het vorige. Daardoor komt de Huez niet alleen tot zijn recht in de bergen, maar ook in het klassieke werk, waar je wat meer comfort kan gebruiken.

Een frame in maat M weegt 980 gram, de vork 390 gram. Dat is redelijk licht, maar niet zoals bij de lichtste (en duurste) klimfietsen. Look vermeldt bovendien dat ook de stijfheid erop vooruit is gegaan. Aangezien de vorige al een snelle fiets was, lijkt dat er dus zeker niet slechter op geworden.

Meer info op de website van Look >>