Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Michelin introduceert twee nieuwe mountainbikebanden

Michelin introduceert twee nieuwe all mountain banden voor moutainbikes: de Michelin Force AM² en de Michelin Wild AM². Beide prestatiegerichte banden zijn vanaf april op de markt verkrijgbaar.

Beide nieuwe banden zijn beter bestand tegen beschadigingen, zijn stijver en bieden meer grip. De twee banden zullen beschikbaar zijn voor velgen van 27,5 en 29 inch en in de breedtematen 2,40 en 2,60 inch. Ze zijn dus geschikt voor moderne all mountain mountainbikes. De lichtste band voor 27,5 inch velgen weegt 980 gram, de lichtste voor 29 inch velgen 1.040 gram.

Michelin Force AM2

De Michelin Force AM2 is gemaakt voor hard en gemengd terrein. Deze band heeft een richtinggebonden loopvlak dat ontworpen is voor een goed rolrendement en meer grip bij het remmen en in bochten. Het loopvlak heeft in het midden langere profielblokken om de rolweerstand te verminderen en minder in de ondergrond te dringen. De vele gripranden langs de blokken optimaliseren het remmen en de trekkracht. De blokken op de schouders zijn geïnspireerd op die van de DH22 band van Michelin. Ze zijn goed voor grip en stabiliteit in bochten, alsmede progressieve en voorspelbare handlingeigenschappen. Alle onderdelen van het loopvlak zijn geoptimaliseerd om snelheid te maken op paden die zich ertoe lenen om tempo te maken.

Michelin Wild AM²

De Michelin Wild AM² is ontwikkeld voor gemend terrein alsook voor zachte ondergrond. Het loopvlak is agressiever en garandeert meer grip. Daarbij ligt er minder accent op rolrendement. De centrale profielblokken zijn geïnspireerd op die van de DH34 band en dringen maximaal in de ondergrond tijdens het remmen. Ze bieden daarmee een goede stabiliteit en overdracht van remkrachten op een zachte ondergrond. De schouderblokken zijn ook bij deze band geïnspireerd op die van de DH22 band (maar anders dan bij de Michelin Force AM²) om meer grip te bieden bij het overhellen op gemengde en zachte ondergronden. Profielblokken met dit ontwerp zorgen voor behoud van progressiviteit bij het overhellen en een voorspellend karakter bij afdalingen.

De rubber compounds en het karkas van beide banden werden al getest in Enduro races op het hoogste niveau. Ze zijn gemaakt om een optimaal evenwicht te bieden tussen grip, rolrendement, levensduur, gewicht en bestendigheid tegen beschadigingen. Door de dual-compound GUM-X Technology is het centrale deel van het loopvlak harder voor een optimaal rolrendement en een optimale levensduur, terwijl het rubber van de schouderblokken zachter is om meer grip te bieden in bochten. De Gravity Shield Technology voor het karkas voorziet in een vezelstructuur met een hoge densiteit die van hiel tot hiel loopt (voor een betere bestendigheid tegen schokken, insnijdingen in de zijwand en lekrijden), gecombineerd met een 3×60 TPI karkaslaag voor stijfheid en stabiliteit zonder afbreuk te doen aan het comfort.

Gerelateerde artikels