Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Isaac Torus Xplore gaat avontuurlijke toer op

Op zoek naar een gravelbike die in onze streken perfect tot zijn recht komt? Isaac heeft zijn Torus Xplore helemaal vernieuwd, lichter en stijver gemaakt, én genoeg bandruimte gegeven voor alle toepassingen.

voor alle toepassingen. Het gaat hard in de gravelwereld. De trend startte met banden van 35 millimeter breed, maar tegenwoordig zitten we al vlot aan 40 millimeter en meer. Isaac ging helemaal mee in die trend en gaf de vernieuwde Torus Xplore voldoende ruimte voor banden tot 45 millimeter. Ook aan bevestigingspunten voor fietstassen, spatborden of extra bidonhouders is er geen gebrek.

De Nederlandse fietsconstructeur gaat dan wel voluit mee in die graveltrends, maar dacht daarbij wel goed na over het typische gravelgebruik in de Lage Landen. Zo zien we geen extreme, MTB-achtige geometrie, maar eerder een moderne allround geometrie, die gericht is op een speels en direct karakter.

Het frame is gemaakt van Triad 40-carbon, wat moet zorgen voor de nodige stijfheid. Het kader weegt 1250 gram, om ook nog de nodige stevigheid te bewaren. Met het kleur Emerald Green is eveneens gedacht aan een stijlvol uiterlijk. Zeker in combinatie met de moderne buisvormen, de vloeiende overgangen en de mooi geïntegreerde kabels is deze nieuwe Isaac Torus Xplore een knappe verschijning.

Je kan de Torus Xplore naar eigen smaak en budget configureren vanaf 2.349 euro, zowel met SRAM- als met Shimano GRX-componenten, optioneel in combinatie met carbon Fore-wielen.

Gerelateerde artikels