Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jackal: nieuwe mtb-helm van Lazer

Na de introductie van de Impala en Coyote, in 2019, heeft Lazer nu een volgende stap gezet op het gebied van mountainbiken. Het merk heeft zijn offroad helmassortiment uitgebreid met de Jackal.

Bij de ontwikkeling van de Jackal heeft Lazer steeds een brede doelgroep voor ogen gehouden. Volgens de fabrikant moet elk type mountainbiker met deze helm in staat worden gesteld om comfort, plezier en vrijheid te maximaliseren tijdens de offroad ritten.

De Jackal wordt gevormd uit zeven verschillende schalen, waardoor het een premium ogende helm is. De ventilatiekanalen zijn zodanig geplaatst dat het koelend vermogen optimaal is. Ook als je een bril draagt. De Jackal is voorzien van het Lazer Advanced Turnfit-systeem met zijn verticale en horizontale verstelling. Dit zorgt voor een betere, comfortabele pasvorm. Voorts is de Jackal uitgerust met een strak afgewerkt verstelbaar vizier, een universele achterhandgreep, een lichte en gemakkelijk te openen magnetische gesp en een camerabevestiging.

Extreme omstandigheden

Lazer is naar eigen zeggen bij de ontwikkeling niet over één nacht ijs gegaan. Enkele bekende mountainbikers, onder wie Thomas Vanderham en UCI Downhill World Cup-winnaar Matt Walker, werden betrokken bij de ontwikkeling. Volgens Lazer is aan alles gedacht om de helm geschikt te maken voor de meest extreme omstandigheden. Bij een veiligheidstest door Virginia Tech kreeg de Jackal vijf sterren voor veiligheid.

Met MIPS

De nieuwste Lazer-helm is verkrijgbaar in de maten S (340 gram), M (360 gram) en L (390 gram). Er zijn diverse kleurvariaties mogelijk: zwart, blauw, groen/fluor geel, grijs, wit/ zwart. Alle kleuren zijn zowel met als zonder MIPS beschikbaar, waardoor een breed scala aan opties voor alle rijders mogelijk is. De adviesprijs bedraagt 159,99 euro. In combinatie met MIPS is de adviesprijs 179,99 euro.

Gerelateerde artikels