Deel dit artikel:

Weektip: vijf cadeautips voor je fietsvrienden

Kerstmis is in aantocht. Hoewel we het feest dit jaar noodgedwongen in aangepaste vorm moeten vieren, zullen er opnieuw de nodige cadeaus van hand tot hand gaan. Weet je nog niet wat je gaat schenken? En is de ontvanger van het presentje een gepassioneerd fietser? In deze weektip zetten we je op het juiste spoor.

Birzman Specialist Sleutelset MTB

Deze sleutelset bestaat uit vier onmisbare sleutels voor het onderhoud aan de aandrijving van je mountainbike. De sleutels zijn te verlengen met de meegeleverde sleutelverlenger. Op die manier kun je gemakkelijker extra kracht zetten. De set bestaat uit: een kettingszweep, cassetteafnemer, trapassleutel, pedaalsleutel en sleutelverlenger.

  • Adviesprijs: 149,95 euro
  • Ga naar de website

Coureur Espresso Bonen Voordeelpakket

Voor menig fietser is koffie het onmisbare ‘zwarte goud’. De koffie is niet alleen lekker; met de cafeïne zou er ook een prestatiebevorderend effect zijn. Het Coureur Espresso Bonen Voordeelpakket is een pakket in wielerstijl. Het bevat zes pakken van 500 gram bonenkoffie (100% Arabica en ambachtelijk gebrand voor de zachtheid). Coureur Espresso spreekt van een aromatische afdronk die de grinta van de Flandrien typeert.

  • Adviesprijs: 59,70 euro
  • Ga naar de website

Effetto Mariposa Shelter Roll

Met de Effetto Mariposa Shelter Roll bescherm je de fiets tegen onder meer steenslag. Je brengt de dunne, transparante tape aan op bijvoorbeeld de liggende achtervork. Dit doe je nadat je het frame vetvrij en droog hebt gemaakt. Voordeel van de tapesticker is dat deze niet verkleurt en geen plakresten achterlaat na verwijdering. Het product is verkrijgbaar op een rol in verschillende lengtes en breedtes. In dit geval is de beschermende tape 54 millimeter breed en 1 meter lang.

  • Adviesprijs: 30 CHF (omgerekend bijna 28 euro)
  • Ga naar de website

Jaarabonnement op Grinta!

Is degene aan wie je met Kerstmis een cadeau wil schenken een grote fietsliefhebber en wil hij of zij niets missen op fietsgebied? Doe hem of haar dan een abonnement op Grinta! cadeau. Het magazine valt zes keer per jaar op de mat en biedt interessante informatie en vele praktische tips en adviezen op het vlak van onder meer materiaal en training. Bij afsluiting van een jaarmagazine hoort eveneens een presentje: een Grinta! koerspet by Doltcini (ter waarde van 15 euro)

  • Adviesprijs: 32,50 euro
  • Ga naar de website

Kapelmuur T-shirt

Steeds meer wielerliefhebbers dragen hun passie voor de fiets ook in de vrije tijd uit. Onder andere met het dragen van casual wielerkleding. Een van de merken die hierin actief zijn, is Cois Cycling. Deze partij biedt onder meer het Kapelmuur T-shirt. Hiermee brengt Cois Cycling een ode aan een van de meest legendarische hellingen uit de Ronde van Vlaanderen: de Muur van Geraardsbergen. Het shirt, ontworpen en geprint in Vlaanderen, heeft een ronde hals en is gemaakt van 100 procent organisch katoen.

  • Adviesprijs: 34,95 euro
  • Ga naar de website