Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De Parcoursbouwer: nieuw platform voor kwalitatieve gps-routes

Vandaag ziet een nieuw routeplatform voor wielertoeristen, gravel- en mountainbikers het levenslicht: De Parcoursbouwer. De website biedt hoogwaardige, steeds up-to-date fietsroutes aan over heel de Benelux, zowel op de weg als offroad. In ruil voor een kleine bijdrage, krijg je een gpx-file met een kwalitatieve tocht.

“Op het platform ‘De Parcoursbouwer’ primeert de kwaliteit boven de kwantiteit”, aldus Nick Schuermans, de bezieler van het platform. “Het gaat puur om parcoursen die ik zelf heb uitgetekend en uitgebreid heb verkend. Daar kruipt heel veel werk in. Eerst uren turen op de kaart. Daarna verkennen op de fiets. En dan terug naar de kaart. We starten met het aanbieden van drie parcoursen. Om de paar weken komt er dan een nieuwe route bij. Dat kunnen wegritten zijn, maar het zijn ook parcoursen over gravelwegen of in het bos. We zorgen dat de routes steeds up to date blijven zodat deelnemers onderweg niet voor verrassingen komen te staan.”

In samenwerking met Count Me In

De routes worden gereden via gps. Wie er eentje wil volgen, betaalt een kleine bijdrage en krijgt dan een gpx-bestand dat steeds up to date is. Daarnaast krijg je ook een startgids met nuttige info over het parcours zoals startadres, parkeergelegenheid, hindernissen en hoogtemeters van de route, waar er leuke terrasjes of tussenstops zijn, enzovoort. Tot slot is ook een waardebon inbegrepen van 6D Sports Nutrition, waarmee je in hun webshop je bevoorrading voor de rit kan inslaan.

Nick slaat de handen in elkaar met Count Me In, een event- en marketingbureau onder leiding van Wies Jaspers: “Nick bouwde voor ons het parcours van onze evenementen ‘Rondje Valkenburg’ en ‘PlugPlug Hageland’ waar we enorm veel complimenten over kregen. Nu starten we dus ook samen dit routeplatform op.”

Corona aan de basis

Aan de basis van dit initiatief lag – hoe kan het ook anders – de coronacrisis. Count Me In wil mensen uitdagende en kwalitatieve evenementen aanbieden, maar zag zich door corona genoodzaakt om het roer enigszins om te gooien en andere manieren te zoeken om fietsers een mooie tijd te bezorgen. Wies Jaspers: “We zijn ervan overtuigd dat mensen ook na corona eropuit zullen trekken met hun fietsgps om prachtige nieuwe wegen te ontdekken.”

Neem de proef op de som

Ben je benieuwd naar de routes die ‘de  parcoursbouwer’ met zijn jarenlange ervaring uit zijn mouw schudt? Surf dan zeker eens naar www.deparcoursbouwer.cc en ontdek er (voorlopig) drie gravelroutes in het Hageland, de Hoge Venen en de Voorkempen!

Ter promotie van het nieuwe platform maakte Count Me In deze kortfilm, waarin het verhaal van Nick wordt verteld:

Gerelateerde artikels