Blog

Langgerekte Ardense adrenalinerush.

176 kilometer en 3900 hoogtemeters dwars doorheen de Ardennen en Oostkantons. Bossen en velden, ingedommelde dorpjes, boomwortels en rotsen… de Stoneman Arduenna is Mountainbike met hoofdletter M. 

666 Gravel Pit: een lekkernij rond Leuven

Later dit jaar wordt vanuit Oud-Heverlee het allereerste EK (en BK) gravel georganiseerd. 666gravel liet ons op Hemelvaart al kennis maken met grote brokken uit het parcours in en rond het Meerdaalwoud. Er was echter meer om van te smullen: fijne gravel (letterlijk en figuurlijk), bosdreven, kasseien à volonté en een prima bevoorrading, ook à volonté. Dance with the devil? Graag, met gravel alstublieft!

Grinta! reed een eigen Ronde van Hongarije

Voor zijn gedwongen opgave speelde Remco Evenepoel de hoofdrol in de Giro. Vorige week kaapten Belgen ook hoofdrollen weg in de Ronde van Hongarije. De 44ste editie kreeg negen World-Tour ploegen aan de start. Grinta! trok in de winter op verkenning in de Hongaarse Karpaten, waar de meeste bergritten uitgevochten werden. We vonden een prachtig land dat bouwt aan de fietscultuur. Jij kan Hongarije ook ontdekken op de gravelbike: op 10 juni 2023 gaat de Hungarian Divide van start.

Crossen door de bossen

Crossen door de bossen, een vlag die de lading slechts gedeeltelijk dekt. Want blogger Gilles ontdekte afgelopen weekend dat de gravelride met enkele speelse elementen veel meer is dan de titel doet vermoeden. Genietend van een prachtige lenteochtend ontdekte hij Crossen door de bossen en de omgeving van het Kempense Balen.

Pajot Gravel: genieten van onverwacht zonnige groads

Met Pajot Gravel werd het seizoen van de Yuzzu Gravel Series officieel geopend. Gravelaars mochten zich verwachten aan een pittige tocht tussen glooiende akkers, langs eeuwenoude kastelen, hoeves en molens én met de lekkerste ijsjes van de streek als bevoorrading. En dat alles onder een stralend lentezonnetje. Onze man genoot met volle teugen in het land van Breugel. (Foto’s: Mats Palinckx)

Daag je uit in het Pays des Collines

Heb je even genoeg van de kortere hellingen en kasseistroken in de Vlaamse Ardennen? Dan is de Tour des Collines beslist wat voor jou. Deze toertocht van de Proximus Cycling Challenge staat ook wel bekend als de Grinta! Challenge en is een vaste waarde in het circuit. Vergis je evenwel niet: onze man ging al op verkenning en verzekert dat het een pittige rit wordt, of je nu voor de 85, 125 of 165 km kiest.

Scheldeprijs Cyclo: afscheid van de keien

Met Parijs-Roubaix hebben we de laatste kasseikoers van het voorjaar gezien. De recreanten namen een dag eerder al afscheid van de kinderkopjes. In tegenstelling tot de Scheldeprijs voor profs is de cycloversie geen sprintersfestival maar een tocht langs de rustigste wegen van Noord-Antwerpen en een stukje Zeeland, met als extraatje een viertal kasseistroken in de finale.

Gravel met Bettini door een stukje onontgonnen Toscane

Het klassieke voorjaar is momenteel nog volop aan de gang. In een verder verleden was er in dat voorjaar ook steeds een prominente rol weggelegd voor Paolo Bettini, die twee keer Luik-Bastenaken-Luik won en daarnaast ook in de Ronde van Vlaanderen ooit 7de werd. Maar ook dit voorjaar werd de intussen 49-jarige sympathieke Italiaan al in ons land gespot, al was het als toeschouwer. Afgelopen najaar waren de rollen omgekeerd en waren we met Grinta!/Grit! te gast bij Bettini in Toscane.

Fietsen in Trentino, in het spoor van Francesco Moser

Alle coureurs zijn helden. Maar een ex-wereldkampioen als Francesco Moser, die onder meer de Giro en drie keer Parijs-Roubaix won, spreekt nog net iets meer tot de verbeelding. Wanneer zo iemand even in het land is en er een uitnodiging in de mailbox belandt om erbij te zijn, moeten alle andere plannen uiteraard wijken.

Westerschelde, kreken en tulpen

Daar is de lente, daar zijn de bloemen! Redacteur Joyce fietst regelmatig in Zeeuws-Vlaanderen en ontdekte deze week dat de tulpenvelden in bloei staan. Wie er ook wil van genieten: haast je! De kleurenexplosie duurt niet lang. Download onze tulpenroute, profiteer van een droge dag, geef je ogen de kost en pik onderweg nog een paar mooie natuurplekjes in Zeeuws-Vlaanderen mee.

Gent-Wevelgem: als zelfs de poppies omverwaaien

De beslissende fase van Gent-Wevelgem heb ik in de herhalingen moeten bekijken. Ik miste veertig kilometer van de wedstrijd, twee passages op de Kemmel incluis. De televisie stond nochtans aan. Het was bij mij dat het licht uitging. Zeker een uur lang lag ik diep verzonken onder het fleecedeken in dromenland. Alleen de poes op mijn schoot was getuige van hoe twee gele soldaten ontsnapten aan de rest van het wielerleger. Er zijn verzachtende omstandigheden. De dag ervoor reed ik me zelf behoorlijk leeg in Flanders Fields.

Rondje Spijkenisse: Waaieralarm in Waaier 14

Samenvatting van de missie ‘Rondje Spijkenisse’? Een lange afstand aan relatief hoge snelheid door het prachtige en biljartvlakke Zeeland. Waar je al in een waaier zit nog voor de koers is opengebroken. Steven ging het voor je uitzoeken: hoe lastig is dat nu, 230 kilometer in een groep fietsen aan meer dan 30km per uur?