Blog

Westerschelde, kreken en tulpen

Daar is de lente, daar zijn de bloemen! Redacteur Joyce fietst regelmatig in Zeeuws-Vlaanderen en ontdekte deze week dat de tulpenvelden in bloei staan. Wie er ook wil van genieten: haast je! De kleurenexplosie duurt niet lang. Download onze tulpenroute, profiteer van een droge dag, geef je ogen de kost en pik onderweg nog een paar mooie natuurplekjes in Zeeuws-Vlaanderen mee.

Gent-Wevelgem: als zelfs de poppies omverwaaien

De beslissende fase van Gent-Wevelgem heb ik in de herhalingen moeten bekijken. Ik miste veertig kilometer van de wedstrijd, twee passages op de Kemmel incluis. De televisie stond nochtans aan. Het was bij mij dat het licht uitging. Zeker een uur lang lag ik diep verzonken onder het fleecedeken in dromenland. Alleen de poes op mijn schoot was getuige van hoe twee gele soldaten ontsnapten aan de rest van het wielerleger. Er zijn verzachtende omstandigheden. De dag ervoor reed ik me zelf behoorlijk leeg in Flanders Fields.

Rondje Spijkenisse: Waaieralarm in Waaier 14

Samenvatting van de missie ‘Rondje Spijkenisse’? Een lange afstand aan relatief hoge snelheid door het prachtige en biljartvlakke Zeeland. Waar je al in een waaier zit nog voor de koers is opengebroken. Steven ging het voor je uitzoeken: hoe lastig is dat nu, 230 kilometer in een groep fietsen aan meer dan 30km per uur?

Extremadura: onontgonnen gravelparadijs

De Atlantische Kustroute – beter bekend als EuroVelo 1 – is een fietsroute die de Noordkaap verbindt met Caminha in Portugal. Het traject is ruim 11.000 km lang en doorkruist zes landen: Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Spanje en Portugal. In het zuidwesten van Spanje volgt de route de centrale, verticale as dwars door de autonome regio Extremadura. Daar is ze de perfecte leidraad voor liefhebbers van kunst, geschiedenis en eindeloze, stoffige wegen.

Calpe: eat, sleep, train, neem een badje and repeat

Er zijn veel plaatsen waar je als fietser op voorjaarsstage kan gaan. Draai of keer het zoals je wil: Calpe steekt er stilaan met kop en schouders bovenuit als dé plek. Profs, semi-profs en wielertoeristen die het koude België willen ontvluchten, struikelen er bijna over elkaar. Ook Joyce ging een weekje de heuvels van de Costa Blanca verkennen. Net op het moment dat de winter een serieuze prik uitdeelde in Spanje.

PlugPlug Groote Heide – De heide is mooier aan de overkant

PlugPlug, het intussen van een stevige reputatie genietende gravelconcept van eventorganisatie CountMeIn, schiet ook in 2023 opnieuw uit de startblokken. In samenwerking met De Parcoursbouwer zijn er ook dit jaar weer nieuwe routes en events bij op de kalender gekomen. Afgelopen weekend werd door een honderdtal fietsers de spits afgebeten met een social ride op het parcours van PlugPlug Groote Heide. Het heidegebied tussen Eindhoven en de Belgische grens viel duidelijk in de smaak, zo ook bij onze blogger.

Beklim deze zomer de legendarische cols van Transsylvanië

De Transsylvaanse cols kunnen moeiteloos naast die van Frankrijk en Italië staan. Deze zomer organiseert ‘Actie Dorpen Roemenië’ drie fietsreizen over de meest iconische Roemeense bergwegen. Een unieke kans om het enorme fietspotentieel van het mythische Transsylvanië te ontdekken, een van de mooiste streken van Europa.

Grinta! Ouverture Ride

Honderd kilometer pure schoonheid, een ex-profrenner in ons midden, geutelingen en Kwaremont als bevoorrading. Het Grinta! peloton schiet het wielerseizoen op gang tijdens de Ouverture Ride. Vlaanderen is eindelijk terug aan de beurt als epicentrum van het koersminnend universum.

COTACOLLEN tussen La Roche en Houffalize

In de laatste editie van onze reeks Cotacol-ritten gingen we de streek tussen La Roche en Houffalize uitkammen. Vertrekpunt van de rit is Café Coureur in Houffalize, van waaruit we een heuse klimlus fietsen door het hart van de Ardennen.

Op bezoek in het ABUS Experience Center

Met hun helmen op de hoofden van kampioenen als Alejandro Valverde, Annemiek Van Vleuten en Mathieu Van der Poel kan je stellen dat ABUS één van de ‘hotste’ helmenfabrikanten ter wereld is. Het Duitse merk voelde dan ook de nood om de Belgische dealers een nog betere service te bieden en richtte in Aalst een heuse showroom in. Als particulier kom je er helaas niet zomaar in, dus krijg je hier een kijkje achter de schermen.

Met de camper naar de Lumberjack Gravel Ride

Tradities zijn er om in ere te houden. Zo ook: een stevig potje gravelen tussen Kerst en Nieuwjaar. De Lumberjack Gravel Ride van Café Coureur staat sinds 2017 op de kalender en mag zich intussen een moderne klassieker noemen. Onze man trok erheen en werd voor zijn tweedaags gravelavontuurtje door Goboony uitgerust met een camper die menig cyclocrosser zou doen watertanden. (Foto’s: Just Jean Media)

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE