Blog

Calpe: eat, sleep, train, neem een badje and repeat

Er zijn veel plaatsen waar je als fietser op voorjaarsstage kan gaan. Draai of keer het zoals je wil: Calpe steekt er stilaan met kop en schouders bovenuit als dé plek. Profs, semi-profs en wielertoeristen die het koude België willen ontvluchten, struikelen er bijna over elkaar. Ook Joyce ging een weekje de heuvels van de Costa Blanca verkennen. Net op het moment dat de winter een serieuze prik uitdeelde in Spanje.

PlugPlug Groote Heide – De heide is mooier aan de overkant

PlugPlug, het intussen van een stevige reputatie genietende gravelconcept van eventorganisatie CountMeIn, schiet ook in 2023 opnieuw uit de startblokken. In samenwerking met De Parcoursbouwer zijn er ook dit jaar weer nieuwe routes en events bij op de kalender gekomen. Afgelopen weekend werd door een honderdtal fietsers de spits afgebeten met een social ride op het parcours van PlugPlug Groote Heide. Het heidegebied tussen Eindhoven en de Belgische grens viel duidelijk in de smaak, zo ook bij onze blogger.

Beklim deze zomer de legendarische cols van Transsylvanië

De Transsylvaanse cols kunnen moeiteloos naast die van Frankrijk en Italië staan. Deze zomer organiseert ‘Actie Dorpen Roemenië’ drie fietsreizen over de meest iconische Roemeense bergwegen. Een unieke kans om het enorme fietspotentieel van het mythische Transsylvanië te ontdekken, een van de mooiste streken van Europa.

Grinta! Ouverture Ride

Honderd kilometer pure schoonheid, een ex-profrenner in ons midden, geutelingen en Kwaremont als bevoorrading. Het Grinta! peloton schiet het wielerseizoen op gang tijdens de Ouverture Ride. Vlaanderen is eindelijk terug aan de beurt als epicentrum van het koersminnend universum.

COTACOLLEN tussen La Roche en Houffalize

In de laatste editie van onze reeks Cotacol-ritten gingen we de streek tussen La Roche en Houffalize uitkammen. Vertrekpunt van de rit is Café Coureur in Houffalize, van waaruit we een heuse klimlus fietsen door het hart van de Ardennen.

Op bezoek in het ABUS Experience Center

Met hun helmen op de hoofden van kampioenen als Alejandro Valverde, Annemiek Van Vleuten en Mathieu Van der Poel kan je stellen dat ABUS één van de ‘hotste’ helmenfabrikanten ter wereld is. Het Duitse merk voelde dan ook de nood om de Belgische dealers een nog betere service te bieden en richtte in Aalst een heuse showroom in. Als particulier kom je er helaas niet zomaar in, dus krijg je hier een kijkje achter de schermen.

Met de camper naar de Lumberjack Gravel Ride

Tradities zijn er om in ere te houden. Zo ook: een stevig potje gravelen tussen Kerst en Nieuwjaar. De Lumberjack Gravel Ride van Café Coureur staat sinds 2017 op de kalender en mag zich intussen een moderne klassieker noemen. Onze man trok erheen en werd voor zijn tweedaags gravelavontuurtje door Goboony uitgerust met een camper die menig cyclocrosser zou doen watertanden. (Foto’s: Just Jean Media)

Grinta! X-mass ride

Tweede kerstdag betekent traditioneel Grinta!’s X-mass ride. Enfin, tot voor de coronapandemie was dat toch het geval. En dus was onze blogger Gilles afgelopen maandag ondanks het regenweer dolblij dat de klassieker op 26 december opnieuw kon doorgaan. Zijn relaas lees je hier.

Gran Fondo Eilat: race door de Negev-woestijn

De Gran Fondo Eilat door de Negev-woestijn in het zuiden van Israël was twee weken geleden aan zijn tweede editie toe. De organisatie wil van deze Gran Fondo een vertrouwde bestemming voor wielertoeristen maken en er een UCI-wedstrijd aan koppelen. Tegelijk is dit deel van de bredere strategie om Israël en ‘vrede’ (lees: ‘erkenning van Israël’) te promoten via de sport.

Gravel Ride KRLS 2.2: waar Flandriens thuis zijn

Een gravelrit van tachtig kilometer, niet meteen een afstand waar de doorsnee flandrien schrik van heeft. Laat het echter een kletsnatte editie zijn met een ondergrond die tegenwerkt en een strak westenwindje, en je staat ervan te kijken hoe hard het werken is. Niet voor pannenkoeken, gelukkig wel mét pannenkoeken. (Foto’s: Dimitri Quintyn)

L’Ardéchoise: het grootste wielervolksfeest van Europa?

De Ardéchoise belooft in 2023 nog feestelijker dan anders te worden. Het jaarlijkse Franse wielervolksfeest is immers aan zijn 30ste editie toe. Een half jaar geleden reed Grinta! mee in de 29ste editie. L’Ardéchoise stond na twee afgelaste edities (corona) eindelijk weer op de kalender. En of de Ardèche en zijn inwoners er zin in hadden! O ja, de inschrijvingen voor 2023 zijn geopend.