Actua

The complete makeover

Het was reeds in Bulgarije dat de eerste symptomen opdoken. In Turkije werd het alleen maar erger. En in Georgië protesteerde mijn ganse immuunsysteem…

Nibali op gouden fiets in Giro

Vincenzo Nibali, tweevoudig winnaar van de Giro d’Italia, krijgt voor de komende Italiaanse wielerronde een speciale uitvoering van zijn Merida Scultura. Daarop zal de kopman van Bahrain Merida proberen één van de acht renners te worden die driemaal de Giro hebben gewonnen.

Greg stoft voetbaltalent af

Dat hij rap met de fiets is? Dat weten we allemaal. Greg Van Avermaet rijgt de wielersuccessen aaneen. De Oost-Vlaming kan echter meer: hij weet ook raad met een voetbal. Niet als veldspeler, maar als keeper.

Machtig afzien

In Grinta! 61 lees je in het dossier ‘Gravel’ het relaas van onze deelname aan de eerste editie van de Malteni Gravel Bootleggers, een epische rit van 245 kilometer met een aantal kuitenbijters uit de Vlaamse Ardennen, wat kasseistroken van Parijs-Roubaix en eindeloos veel gravelpaden. Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden willen we jullie de schitterende foto’s van Mathieu Poussou niet onthouden. Hij drukte een hele dag lang op het knopje van zijn fototoestel, wij stampten een dag lang op de pedalen. Elk zijn vak, nietwaar…?

10 extreme mountainbiketochten om te doen

The sky is niet langer the limit en dat geldt ook voor liefhebbers van extreme uitdagingen op noppenbanden. Van etappekoersen voor veldrijders tot afdalingen op gletsjers en een mountainbikewedstrijd in Mongolië: dit zijn volgens ons de zotste, leukste en maatschappelijk meest verantwoorde uitdagingen die je met een off-road fiets kunt aangaan.

10 redenen waarom vrouwen massaal fietsen

Twintig jaar geleden kon je de vrouwelijke deelnemers aan een fietstocht op één hand tellen, maar fietsende vrouwen zijn al lang geen zeldzaamheid meer. Vijf jaar geleden waren 5.685 vrouwen lid van Cycling Vlaanderen, goed voor 23% van het ledenbestand. We zitten nu al een poos voorbij de tienduizend vrouwelijke leden. Hoe komt dat?

Percorso spettacolare!

De Giro d’Italia is toe aan de honderdste editie. Ze start aanstaande vrijdag op Sardinië en eindigt ruim drie weken later met een individuele tijdrit in Milaan. Grinta! zet de Italiaanse wielerronde in de schijnwerpers.

Waar komt de naam Wilier Triestina vandaan?

Wilier Triestina is één van de oudere Italiaanse wielermerken en heeft een rijke geschiedenis. Reden voor ons om eens dieper in dit merk te duiken. Hoe komt het Italiaanse fietsenmerk aan zijn naam?

Thomas Voeckler wil meer kinderen op de fiets

Thomas Voeckler. Hij is in het peloton lang niet bij iedereen geliefd, maar zeker wel bij kinderen in het Engelse Yorkshire. Als meest recente winnaar van de Tour de Yorkshire overhandigde de Fransman de vijfduizendste fiets aan de Yorkshire Bank Bike Libraries. De fietsen zijn bedoeld voor kinderen uit gezinnen die zelf niet het geld hebben om een fiets te kopen.

Hoe en waarom trainen op hartslag?

Er zijn heel wat sportieve fietsers die met een hartslagmeter rondrijden. Een vooruitstrevende meter is de TICKR X. Hoe zorg je ervoor dat je hem goed gebruikt en daadwerkelijk progressie boekt? Bewegingswetenschapper dr. Mark Snaterse geeft uitleg aan iedereen die met een hartslagmeter wil gaan trainen.

Eerste Hulp Bij Fietsongelukken

Een wielermaat die uitglijdt over een kalkstreep op het wegdek, een automobilist die pardoes een fietser schept, een verkeersremmend obstakel dat over het hoofd wordt gezien… Een ongeluk op de fiets zit in een klein hoekje. Grinta! geeft Eerste Hulp Bij Fietsongelukken.

De kunst van het vallen

Mountainbikers die de techniek goed beheersen, kunnen veel valpartijen voorkomen. Toch zal iedere mountainbiker die de grenzen opzoekt een keer tegen de vlakte gaan. Vallen lijkt nou eenmaal bij het mountainbiken te horen. Belangrijk is het dat je weet hoe je moet vallen om de schade te beperken.