Actua

Lekkere stadsracers uit Amsterdam

Met de Amsterdam fietsencollectie bedient Lekker Bikes het segment van de fietsende pendelaars en stadsracers. De standaarduitvoering van de Amsterdam bestaat in een single en 3-speed variant en het neusje van de zalm, de Amsterdam Elite biedt ook nog de NuVinci versie met een schier eindeloos aantal versnellingen en traploos schakelen.

Nieuw kledingmerk uit Italië

RPM Cycling voorziet trendsetters van een comfortabele outfit.
Fietskleding is er al te kust en te keur, maar mooie fietskleding kan er natuurlijk nooit te veel zijn. RPM Cycling is een nieuwe start-up uit Montebelluna, Italië, die gebruik maakt van de beste stoffen en materialen op de markt.

Zipp heeft tubeless banden

Tangente Speed RT in 25 mm en 28 mm breedte.
De markt voor tubeless racebanden is maar héél langzaam op gang gekomen, en nog altijd hebben de binnenbandloze banden niet massaal hun intrede gedaan. Vandaar wellicht dat Zipp pas nu met zijn eigen versie van RT (Road Tubeless) banden komt.

En toen zat deze fietser boven op geparkeerde auto

Is de man te veel gefocust op zijn stuurcomputer? Of zit hij gewoon stuk na een lange fietsrit? In ieder geval is hij niet bij de les, wat nogal vervelende gevolgen voor hem heeft. Bekijk deze video maar eens…

Uitdaging op Gregs favoriete helling

Eén van de smaakmakers van dit voorjaar? Dat is beslist Greg Van Avermaet. De olympisch kampioen won dit jaar de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Prijs Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Hij legde de basis in de Vlaamse Ardennen, zijn favoriete trainingsomgeving in eigen land. Op zaterdag 13 mei is het gebied decor van de eerste Greg Van Avermaet Classic.

Nieuwe rijmodus van Bosch voor e-mtb’ers

Bosch eBike Systems lanceert een nieuwe rijmodus voor de Performance Line CX. Deze modus is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van e-mountainbikers. De eMTB-modus geeft de mountainbiker een natuurlijk rijgevoel en biedt optimale ondersteuning op verschillende terreinen.

Wat maakt een renner een kampioen?

Iedere kampioen heeft zijn eigen stijl. Pellizzari, sportjournalist en wielrenfanaat, ontrafelt de stijl, persoonlijkheid en motivatie van veertien wielrenlegendes. Dat doet hij in zijn nieuwe boek: ‘Het geheim van de eenzame fietser’.

Nieuwe naam, zelfde enthousiasme

De populariteit van granfondo’s stijgt enorm, net als het professionalisme binnen die tak van de wielersport. Zo kreeg Bram De Winde, bezieler van het Bioracer Granfondo Team, het idee om een team op te richten.

Nieuw in Vlaanderen: Color-Monkey

Is voor jou een Specialized Venge de mooiste fiets ter wereld, maar vind je de kleuren maar niks? Of droom je al jaren van een fiets met jouw levensmotto op de bovenbuis gelakt? Color-Monkey uit Geraardsbergen maakt het waar.

Wie klopt Fabian Cancellara?

Heb je er ooit van gedroomd om het op te nemen tegen Fabian Cancellara? Waar de kans tot voor kort heel klein was dat je hem het vuur na aan de schenen kon leggen, daagt de gepensioneerde Zwitser je nu zelf uit. “Chasing Cancellara is jouw kans om tegen mij te rijden. Kan je mij kloppen?”, klinkt het bij ‘Spartacus’.

Minder zwaar, meer tijdwinst

Licht, lichter, lichtst. Voor sommige wielrenners is elk onnodig grammetje er eentje te veel. Zeker de klimmers houden hun gewicht het liefst zo laag mogelijk. In de zestiende etappe van de Giro d’Italia, de koninginnenrit, hebben de zwaargewichten mogelijk toch geluk…