Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw in Vlaanderen: Color-Monkey

Is voor jou een Specialized Venge de mooiste fiets ter wereld, maar vind je de kleuren maar niks? Of droom je al jaren van een fiets met jouw levensmotto op de bovenbuis gelakt? Color-Monkey uit Geraardsbergen maakt het waar.

Color Monkey is het geesteskind van Sven Van Weyenberg, zaakvoerder van S-Bikes Specialized Concept Store in Geraardsbergen. Een fietsfanaat van het zuiverste water die in zijn jeugd zo vaak in de bomen hing te bengelen dat zijn vader hem meermaals ‘een aap’ noemde. “Daarnaast ben ik al van kindsbeen af gefascineerd door kleuren. Toen ik mijn project uitwerkte moest ik dan ook niet lang zoeken naar een naam”, zegt Sven over de bedrijfsnaam ‘Color-Monkey’.


Kraak de code

Begin april schoot Color-Monkey uit de startblokken en na amper één maand lopen er al orders vanuit het buitenland binnen. Maar Van Weyenberg mag zelf uitleggen waar Color-Monkey voor staat. “Met Color-Monkey focussen we ons enerzijds op de herstelling van carbon frames en anderzijds op het personaliseren van fietsframes. Vanuit S-Bikes weet ik dat er heel veel mensen zijn die dromen van een gepersonaliseerde fiets, maar voor de meeste gewone lakkers is het niet eenvoudig om het idee van die mensen op een fietsframe over te zetten. Een fietskader lakken is omwille van de vormen en de schaduwen die spelen immers een vak apart, iets waar bijvoorbeeld iemand die auto’s lakt het meestal heel moeilijk mee heeft”, schetst Van Weyenberg de hoofdlijnen waarna hij in detail gaat. “Het is niet onze bedoeling om met Color-Monkey 25 identieke frames te lakken voor een koersploeg. Dat is bandwerk en bandwerk is ons ding niet. Wij willen in samenspraak met de klant unieke creaties maken. Een fietsliefhebber komt bij ons en legt ons uit wat voor design hij precies op zijn fiets wil. En die fiets hoeft geen Specialized te zijn: Color-Monkey staat los van de S-Bikes Specialized Concept Store zodat we met Color-Monkey frames, vorken en onderdelen van alle merken lakken. Voor de realisatie gebruiken we hoogwaardige lak van de gerenommeerde fabrikant Glasurit en van alle gebruikte kleuren noteren we nauwgezet de RAL-codes. Mocht er later bijvoorbeeld bij een valpartij lakschade ontstaan, dan kunnen we die dankzij de kleurcodes steeds gemakkelijk herstellen”, aldus Sven.


Goed en snel

Color-Monkey trok getalenteerd en gerenommeerd personeel aan en investeerde in een hoogtechnologische lakinstallatie en de nodige computers en plotters/snijders. Van Weyenberg en co slagen er in om elk ontwerp binnen de veertien dagen te realiseren zodat de klant zijn fiets niet lang hoeft te missen. “De letters printen en snijden we met Roland apparatuur op laminaat van amper 0,3 micron dik. Met twee lagen vernis er overheen voel je de randjes van de decals helemaal niet meer”, legt designer Werner Speeckaert uit terwijl hij op de computer een paar unieke ontwerpen toont. Van een begrafenisondernemer die op de bovenbuis van zijn fiets een doodskistje wou tot de chauffagist die op dezelfde locatie op zijn frame een verwarmingsketel wenste te zien. “Dergelijke vragen zijn niet eenvoudig om creatief uit te werken, maar de resultaten mogen gezien worden. Voor de duurste kunstwerken –want uiteindelijk zijn het regelrechte kunstwerken- vragen we 1.250 euro, al hoeft je fiets personaliseren helemaal niet duur te zijn. Ben je bijvoorbeeld verzot op de rij-eigenschappen van een middenklasse racefiets of mountainbike, maar vind je de kleuren niet mooi, dan kan je al voor 450 euro bij Color-Monkey terecht voor een eenvoudige en unieke herlakking van je frame”, nuanceert Sven Van Weyenberg de prijzen. Bij Color-Monkey mag je er trouwens zeker van zijn dat je design geen tweede keer gebruikt zal worden. “Elk design krijgt van ons een label. Vindt iemand het design van jouw gepersonaliseerde fiets de max en wil hij hetzelfde ontwerp, dan zullen we altijd jouw toestemming vragen vooraleer we het ontwerp nogmaals gebruiken”, besluit Sven Van Weyenberg van Color-Monkey, the ultimate custom bicycle paint job.

www.color-monkey.com

!!!WIN!!!

Om de nieuwe website van Grinta! én de succesvolle opstart van Color-Monkey te vieren doet Sven Van Weyenberg één custom paint job ter waarde van 750 euro cadeau. Wil jij jouw fietsframe herlakt zien in het ontwerp van je dromen, ga dan op de Facebookpagina van Color-Monkey (https://www.facebook.com/ColorMonkey156/?fref=ts) op zoek naar het antwoord op de volgende vraag: Op 9 april postte Color Monkey op zijn Facebookpagina de foto’s van een herlakte Specialized Tarmac met schijfremmen. Welke naam (familienaam + eerste letter van de voornaam) prijkt er op de bovenbuis van de fiets? Het antwoordformulier voor deze wedstrijd vind je hier (www.grinta.be/wedstrijd) We sluiten de wedstrijd af op vrijdag 19 mei om 12 uur. De schiftingsvraag luidt dan ook: hoeveel correcte antwoorden zullen ons op 19 mei om 12 uur bereikt hebben? Veel succes!


Gerelateerde artikels