Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zipp heeft tubeless banden

Tangente Speed RT in 25 mm en 28 mm breedte. De markt voor tubeless racebanden is maar héél langzaam op gang gekomen, en nog altijd hebben de binnenbandloze banden niet massaal hun intrede gedaan. Vandaar wellicht dat Zipp pas nu met zijn eigen versie van RT (Road Tubeless) banden komt.

Binnenkomen en dan meteen verkondigen dat je de beste bent. Amerikanen hebben vrijwel nooit last van valse bescheidenheid en Zipp is daarin niet anders. De nieuwe Tangente Speed RT banden hebben volgens de gerenommeerde wielenbouwers de best-in-class prestaties, te weten de laagste rolweerstand, de beste droogweer-grip en de beste bochteneigenschappen. Allemaal getest door een onafhankelijk testlab, aldus de perstekst. Welnu, als de banden al half zo goed zijn als sommige top-notch wielen van Zipp, dan mogen ze zichzelf op de borst kloppen…


De Tangente Speed RT25 en RT 28 hebben een 127 TPI karkas met een polyamide antileklaag onder het loopvlak. Ze zijn gemodelleerd naar eerdere Tangente racebanden als de Speed R28 en de Course R28 en R30.

De banden gaan natuurlijk perfect passen bij de diverse tubeless-ready wielensets die Zipp al heeft, zoals de 303 Firecrest Carbon Tubeless Disc Clinchers of de Zipp 30 Course Disc en Zipp 30 Course.

Maar het beste nieuws is misschien wel dat Zipp de zoveelste bandenmaker is die het road-tubeless-concept ernstig neemt. Onlangs hoorden we onderweg tijdens een tochtje nog een luide ‘pssst’, vlakbij, maar voor we goed en wel konden beluisteren waar die ontsnappende lucht vandaan kwam, was het lek al gedicht dankzij de antilekmelk binnenin. En dan hebben we het nog niet gehad over het hogere comfort dat je op tubeless banden ervaart. Dankuwel, tubeless band!

Gerelateerde artikels