Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Uitdaging op Gregs favoriete helling

Eén van de smaakmakers van dit voorjaar? Dat is beslist Greg Van Avermaet. De olympisch kampioen won dit jaar de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Prijs Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Hij legde de basis in de Vlaamse Ardennen, zijn favoriete trainingsomgeving in eigen land. Op zaterdag 13 mei is het gebied decor van de eerste Greg Van Avermaet Classic.

“Het parcours doet inderdaad de streek aan waar ik het liefst train als in thuis ben. Meestal spreek ik dan af met de Parelvissers en trekken we erop uit voor een trainingsrit van 4 tot 6 uur. De Muur van Geraardsbergen staat heel vaak op het programma, maar het is toch vooral op de Berendries waar we elkaar graag eens testen en pijn doen”, aldus ‘Gouden Greg’.

De Berendries zit verstopt in twee van de vier uitgezette lussen. Het zijn de parcoursen van 116 en 150 kilometer. In beide gevallen is het de openingsklim van de dag. De sportieve fietsers die kiezen voor de 116 kilometer krijgen in totaal acht hellingen op het menu (1.074 hoogtemeters), de mensen op de lange afstand twaalf hellingen (1.586 hoogtemeters). Daarnaast zijn er een omloop van 75 kilometer (drie hellingen, 544 hoogtemeters) en een familietocht van 35 kilometer. Het Donkmeer in Berlare is start- en aankomstplaats van alle routes.

Terug naar de Berendries. De weg ligt er al honderden jaren, maar is vandaag de dag geasfalteerd. Hij ligt er netjes bij, wat vele sportieve fietser haar doet onderschatten. Maar al te vaak zorgt ze voor brandende kuiten.

De heuvel begint even buiten Michelbeke. Al direct bij het begin, bij de knotwilgen, gaat de weg omhoog. Het pad kronkelt omhoog. De hellingsgraden liegen er niet om: bij het dorpje gaat het percentage richting de 10 procent. Gedurende vijfhonderd meter duikt de hellingsgraad niet onder de grens van 8 procent. Pas na Berendries is de heuvel iets milder voor de fietsers die haar bedwingen.

Coppa Grinta!

De Greg Van Avermaet Classic is één van de dertien evenementen die een plaats hebben verworven op de kalender van de Coppa Grinta! 2017. Dit is een driesterrencircuit van toertochten. Organisaties die opgenomen zijn in het circuit van de Coppa Grinta! dragen een virtueel kwaliteitslabel. De toertocht in kwestie heeft een uitdagend parcours, een goede en verzorgde bevoorrading, degelijke faciliteiten voor de deelnemers en een toffe après bike.

Het goede doel

Fietsen en tegelijk het goede doel steunen: ook dat is de Coppa Grinta!. Wie deelneemt aan een toertocht van de Coppa Grinta!, schenkt automatisch ook een deeltje van zijn/haar inschrijvingsgeld aan een goed doel.

Jouw unieke inlogcode

Als deelnemer van de Coppa Grinta! geniet je een bijkomend voordeel: je kan in de prijzen vallen! Bij het inschrijvingspakket aan één van de dertien tochten van de Coppa Grinta!, ontvang je een kaartje met daarop jouw unieke inlogcode. Daar kan je dan bijgevolg mee aan de slag op de website van Coppa Grinta!. Registreer je code en maak kans op een exclusieve racefiets van Eddy Merckx (een Sallanches64 t.w.v. 2.199 euro), een sportvoedingspakket van Sportfoods.be of een prijzenpakket (wielershirts of een jaar lang Kwaremont!) van Kwaremontbier. Hoe meer Coppa Grinta!-tochten je fietst, hoe meer kans je maakt om de hoofdvogel af te schieten

Gerelateerde artikels