Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wat maakt een renner een kampioen?

Iedere kampioen heeft zijn eigen stijl. Pellizzari, sportjournalist en wielrenfanaat, ontrafelt de stijl, persoonlijkheid en motivatie van veertien wielrenlegendes. Dat doet hij in zijn nieuwe boek: ‘Het geheim van de eenzame fietser’.

In ‘Het geheim van de eenzame fietser’ zoekt Pellizzari naar het magische ingrediënt dat het verschil maakt in de overwinningen van deze kampioenen. Zo is er de coole Fabian Cancellara en de vrijgevige Francesco Moser, de rusteloze en raadselachtige Gianni Bugno, de onstuimige stille kracht van Miguel Indurain en de bravoure van Lance Armstrong. In een narratieve, literaire stijl, vol anekdotes en details, beschrijft Pellizzari waarom en hoe deze mannen kampioenen werden

Giacomo Pellizzari studeerde filosofie en werkt in de marketingbranche. Zijn blog ‘Confessions of a Dangerous Cyclist’ is een van de meest gelezen blogs in Italië. Hij schrijft ook voor bicilive.it, het grootste Italiaanse platform over wielrennen. ‘Het geheim van de eenzame fietser’ (19,99 euro in print, 9,99 euro als e-book) is zijn tweede boek.

Gerelateerde artikels