Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lekkere stadsracers uit Amsterdam

Met de Amsterdam fietsencollectie bedient Lekker Bikes het segment van de fietsende pendelaars en stadsracers. De standaarduitvoering van de Amsterdam bestaat in een single en 3-speed variant en het neusje van de zalm, de Amsterdam Elite biedt ook nog de NuVinci versie met een schier eindeloos aantal versnellingen en traploos schakelen.

De Elite is het onbetwiste vlaggenschip van de Lekker Bikes collectie. De drie versies (single speed, 3-speed en NuVinci) worden allen uitgevoerd in Space Blue en gebruiken een duurzame kunststof aandrijfriem (Gates Carbon Drive) in plaats van een traditionele metalen ketting. Niet alleen gaat deze riem langer mee dan een ketting, hij heeft geen smering nodig, is zo goed als onderhoudsvrij, geruisloos en zorgt voor een heel soepele overbrenging.


Continu Variabele Transmissie (CVT)

De Amsterdam Elite NuVinci heeft een NuVinci 330 versnellingsgroep. NuVinci is de handelsnaam die Fallbrook Technologies gaf aan haar revolutionaire systeem van Continu Variabele Transmissie (CVT). De naam verwijst naar Leonardo da Vinci die in 1490 een systeem tekende dat wordt geacht het eerste CVT voor te stellen. Het NuVinci systeem bestaat uit twee roterende ringen met daartussen een aantal balletjes die elk op zich rond een as draaien. De versnelling is op deze manier afhankelijk van de hoek waaronder de balletjes draaien. Dit filmpje maakt het duidelijk.


De aanduiding ‘330’ verwijst naar het overbrengingsbereik van 330%, wat overeenstemt met zo’n 9 klassieke naafversnellingen (afhankelijk van het merk). CVT heeft naast het spectaculaire bereik als groot voordeel de traploosheid van het systeem. Je hoort en ziet niks veranderen bij het schakelen en het aantal ‘standen’ is virtueel oneindig.

Amsterdam Elite NuVinci specs

  • TIG gelast alu frame & vork
  • 13 kg totaal gewicht
  • Hydraulische Shimano schijfremmen
  • NuVinci N330 groepset
  • Gates CDX aandrijfriem
  • 700 x 32c Maxxis banden
  • Deep V velgen


Prijzen

Amsterdam Single Speed: 428 euro (Brushed Silver of Matt Black)

Amsterdam 3-Speed: 528 euro (Brushed Silver of Matt Black)

Amsterdam Elite Single Speed: 598 euro

Amsterdam Elite 3-Speed: 698 euro

Amsterdam Elite Nuvinci: 1.098 euro


Gerelateerde artikels