Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe naam, zelfde enthousiasme

De populariteit van granfondo’s stijgt enorm, net als het professionalisme binnen die tak van de wielersport. Zo kreeg Bram De Winde, bezieler van het Bioracer Granfondo Team, het idee om een team op te richten.

Bram ging een vijftal jaar geleden aan de slag als verkoper in de BMC-concept store. Via de winkel bouwde hij een netwerk van gedreven fietsers uit, waaronder veel granfondo rijders. Op die manier kreeg hij het idee om een granfondo team uit de grond te stampen. Een initiatief dat goed werd onthaald want na een paar maanden telde de ploeg al veertig leden.

BMC en Bioracer

De oprichting van de nieuwe ploeg bleek geen sinecure. Op het moment dat de ploeg ontstond, kwam het bericht dat de BMC-concept store niet langer zou voortbestaan. Quinton Van Loggerenberg, international salesmanager bij Bioracer, zag de kans om het kledingmerk uit te spelen als nieuwe hoofdsponsor. In tussentijd namen Rik Verbrugghe en zijn schoonbroer Greg Van Avermaet de winkel over, die voortaan Veloloft heet. Veel rijders binnen het team waren en zijn nog steeds klanten van de voormalige BMC-winkel waardoor BMC zowat het huismerk van het Bioracer Granfondoteam is geworden.

Toppers in het team

De meeste leden komen uit Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Joris Roegiers (foto links) is een van de toppers van het team. Hij won vorig jaar de 24 uur van Zolder in de categorie solo (916 kilometer en 23 uur op de fiets). Daarnaast is er Geert Clijmans (foto rechts) die vorig jaar met een vierde plaats net naast het podium van Les Trois Ballons viel. Ook de Belgisch kampioen retrokoers maakt deel uit van het team, Filip Verrelst uit Lier. Verder telt het team een heel aantal top honderd, top vijftig en zelfs top dertig rijders in onder andere Les Trois Ballons en de Marmotte.

Binnen de ploeg zijn ook twee mountainbikers en een triatleet actief.


Uitgebreid programma

Het doel voor 2017 is zo veel als mogelijk schitteren in de vele granfondo’s. Op het programma staan onder meer: Schleck Granfondo, Nove Colli, LCMT, Les Trois Ballons, La Marmotte, Velomediane Criquielion en het WK in Albi. Bioracer Granfondo wil niet alleen resultaten boeken en zo het team op de kaart zetten, maar ook zoveel mogelijk gezamenlijke trainingen afwerken.