Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wie klopt Fabian Cancellara?

Heb je er ooit van gedroomd om het op te nemen tegen Fabian Cancellara? Waar de kans tot voor kort heel klein was dat je hem het vuur na aan de schenen kon leggen, daagt de gepensioneerde Zwitser je nu zelf uit. “Chasing Cancellara is jouw kans om tegen mij te rijden. Kan je mij kloppen?”, klinkt het bij ‘Spartacus’.

Drie keer zal Cancellara het in zijn thuisland Zwitserland opnemen tegen telkens 333 uitdagers. De eerste honderd fietsers die zich registreren op de website van Chasing Cancellara krijgen automatisch een startplaats. De andere mensen worden gekozen uit alle inschrijvingen. Het is in dat geval hopen dat het lot je goed is gezind.

Op 25 juni in Andermatt, op 10 september tussen Aigle en Villar-sur-Ollon en op 23 september in Lugano kruist ‘Spartacus’ de degens met zijn uitdagers. Wie hem kan kloppen, krijgt een Fabian-Cancellara-Conqueror-Certificate, zo belooft de organisatie.

Cancellara stopte eind november met koersen, hij vond het welletjes geweest. Uit het filmpje op de website van Chasing Cancellara blijkt dat de Zwitserse ex-prof nog immer goed in zijn vel steekt en er nauwelijks kilootjes aan zijn gekomen. De ‘Beer van Bern’ maakt in september zijn debuut als triatleet in de TriStar-tritalon van Rorschach. Het wordt dus geen eenvoudige klus om hem te kloppen in Chasing Cancellara…

Gerelateerde artikels