Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nibali op gouden fiets in Giro

Vincenzo Nibali, tweevoudig winnaar van de Giro d’Italia, krijgt voor de komende Italiaanse wielerronde een speciale uitvoering van zijn Merida Scultura. Daarop zal de kopman van Bahrain Merida proberen één van de acht renners te worden die driemaal de Giro hebben gewonnen.

De inspiratie voor het speciale design van het frame komt van de spiraalvormen van de trofee die de winnaar van de Giro d’Italia uitgereikt krijgt. Het frame is, net als de trofee, voorzien van een gouden banderol met daarop alle namen van de vorige winnaars van de Giro en is voorzien van het woord ‘centenario’ (Italiaans voor een 100-jarig jubileum). Dit ter ere van de honderdste editie van de Giro d’Italia. De gouden banderol is gemaakt van echt bladgoud, wat is aangebracht op de toplaag van het carbon en daarna is voorzien van blanke lak.

Titelverdediger Vincenzo Nibali zal deze unieke fiets tijdens de gehele Giro gebruiken. De fans van de Italiaanse ronderenner worden helaas teleurgesteld: het speciale design is een unieke one-off creatie en zal niet beschikbaar komen voor de verkoop.


Gerelateerde artikels