Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Greg stoft voetbaltalent af

Dat hij rap met de fiets is? Dat weten we allemaal. Greg Van Avermaet rijgt de wielersuccessen aaneen. De Oost-Vlaming kan echter meer: hij weet ook raad met een voetbal. Niet als veldspeler, maar als keeper.

‘Gouden Greg’ wordt deze week gevolgd door Geert De Vlieger. Dat gebeurt voor de volgende aflevering van het Play Sports-programma ‘Hoogvliegers’. De voormalig doelman van RSC Anderlecht en Club Brugge bezocht samen met Van Avermaet het trainingscomplex van eersteklasser Waasland-Beveren en liet hem daar zijn keepkunsten vertonen.

Onbekend terrein was het voetbalveld niet voor Van Avermaet. In zijn jeugd droeg hij al het shirt van het toenmalige SK Beveren. Ook toen als doelman. In 2003 stond Van Avermaet voor een dilemma: keepen of koersen? Hij nam (wellicht) het juiste besluit, al lag er volgens kenners ook een mooie loopbaan als voetballer voor hem in het verschiet.

In Gregs uitgave van Titanen verklapte hij dat Iker Casillas, jarenlang het gezicht van Real Madrid, zijn grote voorbeeld is geweest. “De laatste jaren flatert hij nogal veel, maar hij is een steengoede lijnkeeper geweest naar wie ik altijd opkeek. Zeker toen ik zelf nog keepte en hij op het toppunt van zijn kunnen was. Wat een présence, wat een uitstraling, zowel op als naast het veld.”