Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Thomas Voeckler wil meer kinderen op de fiets

Thomas Voeckler. Hij is in het peloton lang niet bij iedereen geliefd, maar zeker wel bij kinderen in het Engelse Yorkshire. Als meest recente winnaar van de Tour de Yorkshire overhandigde de Fransman de vijfduizendste fiets aan de Yorkshire Bank Bike Libraries. De fietsen zijn bedoeld voor kinderen uit gezinnen die zelf niet het geld hebben om een fiets te kopen.

De actie vloeit voort uit de Grand Départ van de Tour de France in 2014. De organisatie wilde blijvend voordeel putten uit de komst van de Tourkaravaan. Om die reden nam men het initiatief voor de oprichting van de Yorkshire Bank Bike Libraries. Afgelopen jaar werden zo 36.000 kinderen in staat gesteld om te fietsen.

“Toen ze me vroegen of ik de vijfduizendste fiets wilde overhandigen, heb ik direct positief geantwoord. De Tour is hier geweest en vertrokken. Met de Yorkshire Bank Bike Libraries zorgt men ervoor dat er iets tastbaars achterblijft”, aldus de Fransman.

“Dit is iets bijzonders voor vele kinderen, want sommige ouders kunnen het zich niet veroorloven om een fiets aan te schaffen. Ik ben onder de indruk van het aantal van 36.000 kinderen dat nu kan fietsen door de Yorkshire Bank Bike Librariers. Het is een groot en vooral ook een goed project. Fietsen zou voor jonge kinderen een recht moeten zijn.”

Voeckler is een veteraan in het peloton. De renner van Direct Energie stopt deze zomer na de Tour de France met professioneel wielrennen.

Gerelateerde artikels