Actua

Onderzoek: hoge cadans is onvoordelig voor wielertoeristen

Er wordt vaak gezegd dat wielertoeristen een te zware tred rijden. Nieuw onderzoek laat echter zien dat een te hoge cadans voor de gewone fietser, de niet-prof, onvoordelig is. De studie is gepubliceerd in het gerenommeerde International Journal of Sports Medicine.

Het wielertoeristenseizoen opent met Kuurne-Brussel-Kuurne

Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo is de openingsklassieker voor wielertoeristen. Tevens is dit het eerste evenement van de Coppa Grinta!-kalender in 2019. Op zaterdag 2 maart staat het allemaal te gebeuren. De voorinschrijving sluit op 23 februari, dus wees er snel bij.

Garmin neemt Tacx over

De Amerikaanse navigatiespecialist Garmin koopt het Nederlandse Tacx. “Met Tacx voegen we een compleet nieuwe productcategorie aan de Garmin fitness portfolio toe zodat we ook op de markt van indoor training een belangrijke speler worden”, aldus Cliff Pemble, Garmin CEO.

Wielerwereld is een nieuwe leiderstrui rijker: een shirt in Mondriaan-stijl

De gele trui, bollentrui en groene trui – het zijn allemaal bekende klassementstruien die renners maar wat graag om hun schouders dragen. De Tour de La Provence heeft echter iets bijzonders: een leidersshirt in de stijl van kunstenaar Piet Mondriaan. Daarmee eert de Franse etappekoers Bernard Tapie, die ooit ploegleider was van La Vie Claire en nu medeorganisator is van de ronde.

Nibali krijgt post van ASO: ‘Al het mogelijke gedaan om val te voorkomen’

In de Tourrit naar Alpe d’Huez, afgelopen jaar, liep het fout met Vincenzo Nibali. Hij kwam op de overbevolkte berg ten val na contact met een fan en brak zijn ruggenwervel. ASO stelt nu echter in een brief dat de organisatie adequaat heeft gehandeld en voorzorgsmaatregelen heeft getroffen, meer nog dan volgens de regels nodig was.

Sram Eagle AXS: elektronisch draadloos schakelen voor mountainbikers

Vorig jaar reed Nino Schurter al een aantal wereldbekerwedstrijden en het wereldkampioenschap met een wat knullig gecamoufleerd prototype van Sram’s eerste draadloze elektronische achterderailleur. Vanaf april zal de Sram Eagle AXS groep in XX1 en X01 kwaliteit beschikbaar zijn. Begin maar al een tunnel te graven naar de bank…

Uber zet in op zelfrijdende fietsen

Uber ziet het helemaal zitten met zelfrijdende technologie. De onderneming lijkt die nu ook te gaan doorvoeren bij zijn dochterbedrijf Jump dat aan verhuur van elektrische deelfietsen en steps doet.

CycleWing: wind in de zeilen

Wil je tijdens het fietsen slimmer gebruikmaken van de wind? Misschien is de CycleWing dan een handige gadget voor op je fiets. Op Kickstarter kwamen we het fietszeil tegen.

Sram gaat met RED eTap AXS voor 12-speed op de weg

Sinds eind vorig jaar reden al enkele profs met nieuwe onderdelen van Sram, overduidelijk prototypes van een nieuwe 12-speed groep. Op websites allerhande gonsde het van de geruchten en halve waarheden. Vandaag komt Sram met alle details van de RED eTap AXS groep en vanaf morgen ligt ie gewoon in de winkel.

Daar zijn de eerste fietsen met Sram RED eTap AXS al!

Sram heeft nog maar net het doek van zijn RED eTap AXS onderdelengroep gehaald of daar zijn de eerste fietsen met deze aandrijving al. Specialized presenteert de S-Works Tarmac Disc eTap en de S-Works Venge eTap.

Jonge Colombiaan heeft de dag van zijn leven aan Froomes zijde

Fietsen aan de zijde van Chris Froome. Wie wil dat nou niet? Een jonge Colombiaan kon z’n geluk niet op toen hij de Britse topper door zijn straat zag rijden. De fan pikte aan en reed – in zijn vrijetijdskloffie en met een Sky-bidon in de hand – een eindje mee met de ranke ronderenner.