Actua

Daar zijn de eerste fietsen met Sram RED eTap AXS al!

Sram heeft nog maar net het doek van zijn RED eTap AXS onderdelengroep gehaald of daar zijn de eerste fietsen met deze aandrijving al. Specialized presenteert de S-Works Tarmac Disc eTap en de S-Works Venge eTap.

Jonge Colombiaan heeft de dag van zijn leven aan Froomes zijde

Fietsen aan de zijde van Chris Froome. Wie wil dat nou niet? Een jonge Colombiaan kon z’n geluk niet op toen hij de Britse topper door zijn straat zag rijden. De fan pikte aan en reed – in zijn vrijetijdskloffie en met een Sky-bidon in de hand – een eindje mee met de ranke ronderenner.

Indoor trainen doe je zo!

Het nieuwe fietsseizoen komt nu snel dichter, maar het weer strooit dikke pakken roet in het eten. Wie nog flink wat trainingsarbeid te verzetten heeft, kan zich te goed doen aan de tips van endurance racer Chris Hall om goed en efficiënt indoor te trainen.

Nieuw bij BH: de Quartz Aero Disc

Het Spaanse BH bracht zijn endurance racefietsen al een hele poos in de Quartz-lijn onder. Na de gewone Quartz, de Quartz Aero en de Quartz Disc komt daar nu de Quartz Aero Disc bij.

Nieuw Bianchi-café in het zakelijke hart van Milaan

Ben je een echte liefhebber van Bianchi en breng je binnenkort een bezoek aan Milaan? Dan is het wellicht een goed idee om daar eens langs te gaan bij de Rho-Pero Expo Fair, het zakelijk hart van Milaan. Daar heeft het merk een Bianchi Cafè & Cycles geopend, samen met Autogrill.

Profiteer van vroegboekkorting op fietsvakanties

Ben je van plan om dit jaar op fietsvakantie te gaan maar heb je nog niets geboekt? Bekijk dan eens het reisaanbod van Zuiderhuis. Deze specialist biedt nog tot en met 15 februari op alle fietsvakanties een vroegboekkorting (5 procent) op de basisprijs. De korting wordt automatisch verrekend tijdens het bestelproces.

Is dit de gevaarlijkste route ter wereld?

Dat fietsen risico’s met zich meebrengt, weten we allemaal. Op sommige plaatsen is er echter gemiddeld genomen meer kans op onheil dan op andere plaatsen. De ‘Death Road’ in Bolivia, officieel de Yungas Highway, is een angstaanjagende route. Deze week werd dat opnieuw bevestigd.

Decathlon lanceert met VAN RYSEL nieuw racemerk

Opmerkelijke aanwezige vorig weekend op Velofollies was Decathlon, al stond de Noord-Franse gigant er niet zomaar. Nadat Decathlon de mountainbikes al allemaal onder de merknaam Rockrider onderbracht en alle recreatieve fietsen onder de noemer Triban vallen, werd nu ook het racegamma aangepakt. Zoek voor de sportieve racefietsen, kleding en accessoires niet langer naar de merknaam B’Twin want voortaan heten al die spullen VAN RYSEL.

Tien niet te missen offroad doelen

Niet alleen op de weg, maar zeker ook offroad is er dit jaar een keur aan schitterende evenementen. Grinta! bundelt enkele van de mooiste offroad evenementen die je zeker wilt bijwonen.