Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jonge Colombiaan heeft de dag van zijn leven aan Froomes zijde

Fietsen aan de zijde van Chris Froome. Wie wil dat nou niet? Een jonge Colombiaan kon z’n geluk niet op toen hij de Britse topper door zijn straat zag rijden. De fan pikte aan en reed – in zijn vrijetijdskloffie en met een Sky-bidon in de hand – een eindje mee met de ranke ronderenner.

Chris Froome en teamgenoten, onder wie Egan Bernal, zijn in Colombia waar zij zich voorbereiden op de echt grote doelen van het seizoen. Daarnaast rijdt de Britse ploeg er volgende week mee in een rittenkoers. Froome liet eerder al weten uit te zien naar deze wedstrijd, die tevens zijn seizoensopening wordt. “Het is leuk om het eens anders aan te pakken.”

Dinsdag werd ook bekend dat Froome dit seizoen van start zal gaan in de Ronde van Catalonië. Dat bracht de organisatie van de WorldTour-koers (25 – 31 maart) naar buiten. Froome is hier geen onbekende, want hij stond al zes keer eerder aan de start. Hij kon echter nog nooit meedoen om de eindzege. Als hij dit jaar succes in Catalonië wil nastreven, dan zal hij moeten afrekenen met onder meer Alejandro Valverde, Thibaut Pinot en Romain Bardet.