Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Is dit de gevaarlijkste route ter wereld?

Dat fietsen risico’s met zich meebrengt, weten we allemaal. Op sommige plaatsen is er echter gemiddeld genomen meer kans op onheil dan op andere plaatsen. De ‘Death Road’ in Bolivia, officieel de Yungas Highway, is een angstaanjagende route. Deze week werd dat opnieuw bevestigd.

Heb je weleens gehoord van de ‘Death Road’ in Bolivia? Deze Zuid-Amerikaanse route is nogal in trek bij waaghalzen, zo ook bij veel fietsers. Je rijdt over smalle paadjes met aan de ene zijde een steile rotswand en aan de andere zijde een diepe afgrond. De route is mooi met vergezichten en watervallen, zeker bij goed weer op een paar duizend meter hoogte. Tegelijkertijd is de route angstaanjagend; er gaat af en toe wat mis…

Een fietsende backpacker uit Nieuw-Zeeland stortte deze week honderd meter naar beneden in een ravijn toen hij zich op de fameuze ‘Death Road’ begaf. Hij reed er samen met zijn vriendin en genoot begeleiding van een erkende gids toen het noodlot toesloeg. Helaas voor hem en zijn naaste omgeving mocht hulp niet meer baten en overleefde hij de val niet.

De Nieuw-Zeelander is niet de enige die het leven heeft gelaten op ‘de meest gevaarlijke route ter wereld’. Naar verluidt zouden er sinds eind jaren negentig circa dertig mensen om het leven zijn gekomen die de ‘Death Road’ trotseerden. Bekijk hieronder de beelden van de fietsroute (de beelden hebben niets te maken met de val van de Nieuw-Zeelander).