Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Decathlon lanceert met VAN RYSEL nieuw racemerk

Opmerkelijke aanwezige vorig weekend op Velofollies was Decathlon, al stond de Noord-Franse gigant er niet zomaar. Nadat Decathlon de mountainbikes al allemaal onder de merknaam Rockrider onderbracht en alle recreatieve fietsen onder de noemer Triban vallen, werd nu ook het racegamma aangepakt. Zoek voor de sportieve racefietsen, kleding en accessoires niet langer naar de merknaam B’Twin want voortaan heten al die spullen VAN RYSEL.

De Lille of Van Rijsel?

Sinds twee jaar is Decathlon bezig met een grondige reorganisatie van het aanbod en de opdeling van het fietsen- en accessoiregamma in Rockrider (MTB), Triban (recreatie) en VAN RYSEL (race) past helemaal in die strategie. En lijkt de naam VAN RYSEL misschien een beetje vreemd, hij is wel snel verklaard. Het management van Decathlon wou dat het gamma racefietsen gelinkt zou worden aan Vlaanderen en Rijsel -de stad waar het hoofdkantoor van Decathlon gevestigd is- is nog altijd de hoofdstad van Frans-Vlaanderen. VAN RYSEL dus waarbij de Vlamingen dat probleemloos als ‘Van Rijsel’ mogen uitspreken terwijl de Franstaligen het consequent over ‘Van Riesel’ hebben.

Ultra CF

De blikvanger in het sportieve segment is de Ultra CF carbon racefiets die in vijf verschillende afmontages beschikbaar is. Aangekleed met Shimano 105 draaiende onderdelen en een stel Mavic Aksium wielen betaal je voor de Ultra CF 105 1.600 euro, deze fiets weegt 7,99 kilo. Met Shimano Ultegra derailleurs en Mavic Cosmic Pro Carbon wielen zit de Ultra CF Ultegra op 7,6 kilo en 2.500 euro, met mechanische Shimano Dura-Ace derailleurs en Zipp 303 wielen klokt de Ultra CF Dura Ace Zipp af op 6,85 en 3.500 euro. Opmerkelijk is dat de twee topmodellen exact evenveel kosten. Heb je 3.800 euro op je bankrekening staan, dan kies je voor de Ultra CF Ultegra Di2 of de Ultra CF Dura Ace. In beide gevallen wordt de fiets geleverd met Mavic Cosmic Pro Carbon SL UST wielen, je moet dus vooral kiezen tussen Ultegra Di2 of mechanische Dura-Ace derailleurs.

Fietsen en meer

Niet alleen de merknaam en de racefietsen zijn vernieuwd, ook de volledige kledingcollectie is langs de VAN RYSEL restylingsafdeling gepasseerd en er zijn nieuwe schoenen bijgekomen. De VAN RYSEL Roadr900 raceschoenen hebben voor 130 euro een full carbon zool, twee Atop draaisluitingen en een flashy uiterlijk. Een deel van de VAN RYSEL kledingcollectie wordt exclusief via internet verdeeld. Alle VAN RYSEL producten zullen in de loop van het voorjaar de bestaande B’Twin artikelen vervangen. Hou www.grinta.be in de gaten want de komende weken gaan we met de nieuwe VAN RYSEL racefietsen en schoenen aan de slag.

Bekijk hier alvast de VAN RYSEL Ultra 920 CF.

Gerelateerde artikels