Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Het wielertoeristenseizoen opent met Kuurne-Brussel-Kuurne

Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo is de openingsklassieker voor wielertoeristen. Tevens is dit het eerste evenement van de Coppa Grinta!-kalender in 2019. Op zaterdag 2 maart staat het allemaal te gebeuren. De voorinschrijving sluit op 23 februari, dus wees er snel bij.

Wie zich inschrijft voor Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo geniet van een fantastische cyclobeleving, allround fietscomfort én een lekkere Kwaremont na afloop. De parcoursverdeling heeft ten opzichte van voorgaande edities een kleine update ondergaan. Er zijn vier afstanden waaruit je als fietser kunt kiezen: 40, 65, 85 en 110 kilometer. Meer informatie over de parcoursen vind je op de website.

Sprint bij aankomst

De organisatie heeft enkele nieuwe fraaie vernieuwingen. Eén daarvan is dat de legendarische aankomstplaats van Kuurne-Brussel-Kuurne (voor de profs op zondag) nu ook op zaterdag al een koersomgeving is. De sprintboulevard op de Brugsesteenweg wordt volledig verkeersvrij gehouden. Dus heb je aan het einde nog voldoende overschot? Pers er dan maar een ferme sprint uit!

GPS-gestuurde pechverhelping

Als je onderweg materiaalpech krijgt, dan is dat vervelend maar geen ramp. De organisatie biedt namelijk hulp. Met de gloednieuwe GPS-powered pechverhelping vinden de reparatiewagens van Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo jou en je bolide in een flits terug.

Gerelateerde artikels