Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lance Armstrong duikt op als hardloper in Austin Marathon

De Austin Marathon had afgelopen weekeinde een bijzondere deelnemer aan de start. Niemand minder dan Lance Armstrong had zijn hardloopschoenen aangetrokken. Met zijn deelname zamelde hij geld in voor het goede doel.

Armstrong deed mee als zogeheten ‘Charity Chaser’. Hij startte 22 minuten na de rest van het deelnemersveld. Voor elke persoon die hij inhaalde, werd geld opzij gezet voor 28 goede doelen die aan het evenement zijn gekoppeld (samen dragen deze de naam Austin Gives Miles Official Charities).

De misschien wel meest besproken (ex-)wielrenner van dit millennium liep de marathon in een tijd van 3 uur, 2 minuten en 13 seconden. De 22 minuten van de vertraagde start moeten daar nog bij opgeteld worden. Onderweg haalde hij het grootste deel van het deelnemersveld in. Hij klokte de 58ste tijd.

Met die prestatie bracht Armstrong enkele duizenden euro’s in het laatje van de goede doelen. Het overall doel van het evenement, met de bedragen van andere deelnemers erbij gerekend, ligt een stuk hoger: een miljoen dollar.

Record stamt uit 2007

Armstrong is geen onbekende in de hardloopwereld. In 2006 volbracht hij in New York zijn eerste marathon. Een jaar later liet hij zich daar nog een keer zien en zette hij een tijd neer van 2 uur, 46 minuten en 43 seconden. Het is zijn snelste marathon tot dusver.