Actua

Dit is het koele, witte Tour-shirt van Chris Froome

Team Sky zal in de komende Tour de France te zien zijn in een nieuwe uitrusting. Castelli voorziet Froomey & co van een witte variant van de huidige tenue. Het bekende streepjespatroon blijft behouden. Enkel de jersey komt in de speciale uitvoering.

Tom Dumoulin doet koning roze trui cadeau

Bijna een maand geleden verzekerde Tom Dumoulin zich in Milaan van het roze. Donderdagavond was de Nederlander weer even terug in de Italiaanse stad. Hij was er te gast bij een handelsdiner ter gelegenheid van het staatsbezoek van de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Voor de koning had Giro-winnaar Dumoulin een presentje meegenomen: een roze trui.

Ook Peter Sagan maakt kennis met Tacx’ Magnum

Op diverse fietsbeurzen zagen we hem al staan: de Tacx Magnum. Een innovatieve indoortrainer die je kunt gebruiken met de fiets of als loopband. Ook Peter Sagan maakte inmiddels kennis met het toestel. Daarvan schoten de mensen van Tacx een video.

Bijzondere verrassing voor Julian Alaphilippe

Nee, 2017 is tot dusver niet het jaar van Julian Alaphilippe. Door knieproblemen miste hij al de Ardennenklassiekers en ook in de Tour de France zullen we de Fransman niet in actie zien. Als extra motivatie voor een spoedig herstel verraste Specialized hem met een Tarmac, die qua design op maat is gemaakt.

Aangeboden op Ebay: een wielerpiste

Ben je fietsliefhebber en heb je een grote tuin? Misschien is deze piste, de Bomberdrome, dan een mooie aanvulling. De ronde, houten baan wordt nu door de Britse makers op Ebay aangeboden. Het hoogste bod staat tot dusver op minder dan 300 pond.

Armstrong wil LeMond en Andreu buiten rechtbank houden

Nog altijd is de storm rond Lance Armstrong niet gaan liggen. De gevallen wielerheld hangt een miljoenenclaim boven het hoofd vanwege vermeende fraude. In de aanloop naar de rechtszaak van november eisen Armstrongs advocaten dat Greg LeMond en Betsie Andreu, vrouw van oud-prof Frankie, niet als getuigen worden opgeroepen.

Spaanse wielerbond verbiedt schijfremmen

Een nieuw hoofdstuk in ‘schijfremgate’: de Spaanse wielerbond RFEC verbiedt de elite op het nationaal kampioenschap te rijden met schijfremmen. Dat heeft de RFEC laten weten in een statement.

Ultrarenner komt om tijdens Trans Am

Een nieuwe tegenslag voor de community van ultrarenners. Tijdens de Trans Am (7.000 kilometer) is de Amerikaan Eric Fishbein overleden. Het gebeurde afgelopen weekend toen hij werd aangereden door een auto.

Nieuw sporthorloge van Sigma

Sigma Sport brengt met de iD.GO een actueel en gemakkelijk te bedienen sporthorloge op de markt. Dankzij slechts drie functies en een grote knop direct onder het scherm is het ideaal voor beginners op het gebied van hartslagmeting.

Duizenden kilometers…. Staand op de pedalen

Als je klimt is het af en toe heerlijk om even uit het zadel te komen. Maar wat als je monsterritten rijdt zonder ook maar een moment op het zadel te rusten? De Brit Alan McDonogh rijdt op dit moment van Land’s End naar John O’Greats en weer terug (2.700 kilometer). En Phil Bowers fietst van Bath (Engeland) naar Rome (3.600 kilometer). Beiden doen dat staand op de pedalen.

Lapierre scherpt het niveau aan

Het is het seizoen van de productpresentaties. Onlangs was Grinta! te gast aan de Côte d’Azur om twee nieuwe fietsen van Lapierre aan de tand te voelen. De Pulsium enduranceracer en de Aircode aeroracer zijn beide naar een hoger niveau getild.