Actua

Met MyMerckx wordt jouw Merckx écht jouw Merckx

De personalisatie van fietsen, accessoires, kleding en onderdelen is hipper dan hip en met de online personalisatietool MyMerckx springt Belgian Cycling Factory op die steeds sneller bollende trein.

Vijf redenen om naar Bike MOTION Benelux te gaan

Na Velofollies is er opnieuw een grote fietsbeurs in de Benelux. Komend weekend (van 1 tot en met 3 maart) is er in de Jaarbeurs Utrecht Bike MOTION Benelux. Vijf redenen om hier naartoe te gaan.

Dit zijn de vrouwelijke wielercollega’s van Greg Van Avermaet

Met de Omloop Het Nieuwsblad begint het wielervoorjaar zaterdag pas echt. Het openingsweekend is voor wielerploeg CCC-Liv een reden om zichzelf te presenteren in een digitaal teammagazine, gevuld met interviews, foto’s en video’s. Ook is er een actie waarbij je een racefiets kunt winnen.

Delta Bikes maakt werk van bikefitting

Een goede fietspositie is van groot belang als je prettig wilt fietsen en beter wilt presteren. Grinta! store Delta Bikes investeerde in het Trek Precision Fit Systeem, waarbij men streeft naar harder, langer en comfortabeler fietsen. Het Precision Fit systeem steunt op drie pijlers.

Dit lees je in Grinta! 72

Deze keer geen bijlagen, maar een superdikke Grinta! waarin we focussen op drie grote thema’s. Voor het dossier ‘Made in Belgium’ gingen we langs bij de Belgische bedrijven die aan de top meedraaien in de fietsbranche, we komen ruim terug op de verkiezing ‘Racefiets van het Jaar – Powered by Grinta!’ en in het dossier ‘De Velomaker’ kijken we hoe de fietswereld momenteel in mekaar zit. Alles samen goed voor 172 pagina’s informatie en inspiratie zoals u het van ons gewend bent.

FOTOSPECIAL: Grinta! Ouverture Ride

Was het bij vorige edities van de Grinta! Ouverture Ride nog mistig en koud, dan wentelde ons peloton zich vorige zaterdag in de eerste zonnestralen van de wel heel vroeg aangekomen lente. Hierbij alvast een fotoselectie van de beste fietsdag van het voorjaar!

Nederlands fietsmuseum voegt oude Quadricycle (1878) toe aan collectie

Als we het over fietsen hebben, dan zijn we vaak gefocust op nieuwe modellen. Maar ook ‘oudjes’ kunnen heel mooi zijn. Het Nederlandse Fietsmuseum Velorama heeft een bijzonder model aan de collectie toegevoegd: een Salvo Quadricycle uit 1878, geconstrueerd door uitvinder en fabrikant James Starley uit het Britse Coventry.

Telenet Fidea Lions ruimt service course op

Het seizoen van de cyclocross loopt op z’n einde. Dat betekent dat ploegen hun service course stilaan opruimen. Telenet Fidea Lions verkoopt op 13 maart materialen die het team niet meer gebruikt.

Opendeurweekend bij Fietsen Gaethofs

Wil je het nieuwe fietsseizoen met nieuw materiaal beginnen? Doe dan je voordeel tijdens de opendeurdagen (2 en 3 maart) bij Fietsen Gaethofs in Herk-de-Stad. Bij aankoop van twee fietsen krijg je een gratis fietsendrager.

Binnenkijken bij Sapim: zo worden spaken en nippels gemaakt

In ons dossier ‘Made in Belgium’ in Grinta! 72 (tipje van de sluier!) lees je vanaf volgende week waarom het Antwerpse Sapim wereldwijd aan de top staat wat de productie van spaken, nippels en velgen betreft. In dit online verhaal leggen we je uit hoe een spaak en een nippel gemaakt worden en nemen we een kijkje in het labo van ‘Cycling Parts Testing’.