Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

CycleWing: wind in de zeilen

Wil je tijdens het fietsen slimmer gebruikmaken van de wind? Misschien is de CycleWing dan een handige gadget voor op je fiets. Op Kickstarter kwamen we het fietszeil tegen.

Als fietser speel je steeds met de wind. Heb je hem tegen, dan verschuil je je het liefst in een groepje, zodat je minder wind vangt en langer fris blijft. Misschien plan je je trainingsritten wel zo, dat je de wind in het eerst deel tegen hebt en naar het einde toe mee.

De CycleWing zorgt ervoor dat je op dagen waarop je lang in het zadel zit, meer voordeel uit de wind kan halen. Het is een zeil dat je achter je fiets monteert. Met behulp van twee knoppen aan het stuur zet je de wind in de zeilen. Op een display wordt aangegeven hoe je slim met de wind kunt spelen.

Het systeem kan op bijna elke fiets met bagagedrager gemonteerd worden, zo leggen de Amerikaanse ondernemers uit. Het is gemaakt van lichtgewicht materiaal, waaronder carbon, en weegt volgens de makers minder dan 7 kilogram.

Het product is er nu enkel nog in prototype, maar de ontwikkelaars willen CycleWing snel vermarkten. Via Kickstarter hopen de Amerikanen 66.000 euro bij elkaar te sprokkelen. Daarna wordt CycleWing in productie genomen.

Gerelateerde artikels