Actua

De nieuwe Specialized Epic Hardtail: gemaakt voor de Lage Landen!

Hoewel internationaal de full-suspension mountainbike inmiddels de voorkeur van de meeste mountainbikers geniet, blijven we in de Lage Landen fans van de hardtail. Simpelweg omdat de meeste omlopen in Vlaanderen en Nederland niet technisch genoeg zijn om de inzet van een volgeveerde fiets te rechtvaardigen. De nieuwe Specialized Epic Hardtail is lichter dan zijn voorganger, volgens Specialized comfortabeler en dankzij een bijgespijkerde geometrie ook inzetbaar op technisch veeleisende omlopen.

Wielertoeristen ontdekken minder bekend terrein tijdens Omloop de Groene Gordel

Tijdens het Gordelfestival (zondag 1 september) toont de Groene Gordel rond Brussel zich van z’n beste kant. Bezoekers trekken er met de fiets op uit of kiezen voor een wandeling door de Vlaamse Rand. Natuur en cultuur gaan hand in hand, maar ook het sportieve krijgt veel aandacht. Dit jaar staat er een nieuw concept op het programma, met focus op de wielertoerist: Omloop de Groene Gordel.

Prorace brengt fietsers samen in Willebroek

Prorace brengt fietsers samen. Maandelijks, en op termijn wel vaker, organiseert het merk een rit voor leden van de (gratis) Prorace Club. Op 10 augustus is er een ride die vanuit Willebroek vertrekt.

Ostende Koerst: beleving en wielersport voor iedereen

Op 8 september staat wielerclub Bidonvelo weer paraat voor de organisatie van Ostende Koerst. Het evenement is toe aan de elfde editie en heeft ook een plaats op de kalender van de Coppa Grinta!. Warm je alvast op met de trailer die we van de organisatie ontvingen!

Ook Trek steekt zijn comfortracer in het nieuw

Comfortracers, klimfietsers en aeroracers waren jarenlang drie vrij verschillende types fietsen, maar de jongste jaren zie je die ‘eilandjes’ weer dichter naar mekaar toe drijven. Dat geldt ook voor de fietsen van Trek waar de Domane comfort machine aerodynamischer en nog comfortabeler werd.

Kriskras door zeven landen binnen 24 uur

De Hongaarse student David Kovari heeft een straffe prestatie neergezet. Hij reed binnen 24 uur door zeven verschillende landen en heeft daarmee een Guinness World Record gegrepen.

Centrum Ronde van Vlaanderen lanceert audiotour

Het Centrum Ronde van Vlaanderen voegt een extra belevingselement toe aan haar permanente Ronde-tentoonstelling. Elke bezoekende wielerfan kan het rijke verhaal over Vlaanderen Mooiste nu ook beluisteren, dankzij de nieuwe audiotour. Die is zowel in het Nederlands als in het Engels ingesproken.

De groene Specialized Venge van Peter Sagan: voor de snelle jongens!

Gisteren stond Peter Sagan voor de zevende keer in de groene trui op het podium van de Tour de France op de Champs Elysées in Parijs te blinken. Om dat unieke feit te vieren, maakt Specialized honderd stuks van het custom paint frame waarop Peter De Grote naar Parijs snelde.

Oliver Naesen rijdt straks op een stalen Merckx Parijs binnen

Belgian Cycling Factory – de nieuwe eigenaar van Eddy Merckx – had al meteen bij de overname van het merk plannen om opnieuw stalen fietsen in het Eddy Merckx gamma op te nemen. Ondertussen is de promofolder klaar, het gamma staat op punt en door Naesen op een stalen Eddy Merckx Corsa naar Parijs te laten vlammen wil Belgian Cycling Factory het officieuze startschot geven van een nieuw stalen tijdperk.

Recht uit de Tour de France: nieuw rubber van Conti en Specialized

Continental is toegetreden tot de hoofdsponsors van de Ronde van Frankrijk en die kans benutten de Duitsers om een Limited Edition Tour de France versie van de Competition Tube uit te brengen. En o ironie: net op dit moment kondigt Specialized met de S-Works Turbo RapidAir tubeless raceband het einde van het tubetijdperk aan…

Van Eyck Sport Erpe-Mere is de Grinta! store van deze week

Van Eyck Sport is een naam als een klok en met vijf filialen zal je Strava-account hele rare tekeningen vertonen, wil je er nooit eentje tegenkomen. ‘Erpe-Mere’ is van die vijf niet alleen de meest recente, het is ook de enige Van Eyck Sport-winkel met een duidelijke verwijzing naar e-bikes in de naam.