Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kriskras door zeven landen binnen 24 uur

De Hongaarse student David Kovari heeft een straffe prestatie neergezet. Hij reed binnen 24 uur door zeven verschillende landen en heeft daarmee een Guinness World Record gegrepen.

Kovari had voor even genoeg van het studeren en werken. Hij zocht naar een uitdaging waarin hij zijn researchkwaliteiten en passie voor fietsen kwijt kon. Per toeval stuitte hij op een bestaand Guinness World Record waarbij er zo veel mogelijk landen in één dag fietsend werden aangedaan. De Duitse recordhouder Michael Moll fietste in 2016 binnen 24 uur door Italië, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk.

De Hongaar wilde dat kunstje verbeteren en trok enkele weken uit om een zo slim en efficiënt mogelijke route uit te stippelen. Zijn streven was het selecteren van een route over goed begaanbare wegen die bovendien verkeersluw waren en vrij van zwaar verkeer. Daarnaast wilde hij het aantal hoogtemeters zo veel mogelijk binnen de perken houden.

Avontuur van ruim 500 kilometer

Kovari meende dat hij zijn dagtocht het beste in Polen kon starten om vervolgens via Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië naar Kroatië te rijden. Deze route was goed voor meer dan 500 kilometer. De Hongaar ging op pad met tools, camera, GPS, sportvoeding en wat andere etenswaren.

Zijn enige echte, wat langere tussenstop maakte hij na 10 uur in Bratislava. Na bijna 22 uur kwam hij in Mursko Središće in Kroatië aan. Het had voor hem geen zin meer om verder te rijden, want het volgende dichtstbijzijnde land was Bosnië en Herzegovina en dat lag op 228 kilometer rijden. En dat was net iets te veel van het goede in de resterende 2 uur…