Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Centrum Ronde van Vlaanderen lanceert audiotour

Het Centrum Ronde van Vlaanderen voegt een extra belevingselement toe aan haar permanente Ronde-tentoonstelling. Elke bezoekende wielerfan kan het rijke verhaal over Vlaanderen Mooiste nu ook beluisteren, dankzij de nieuwe audiotour. Die is zowel in het Nederlands als in het Engels ingesproken.

In de Nederlandstalige versie loodst de stem van Sporza-journalist Carl Berteele – op een tekst van Geert Vandenbon – de bezoeker doorheen de geschiedenis van de Ronde. Hij vertelt over de verschillende facetten van de bekendste eendagsklassieker: het prille begin, de groei van klein naar groot, de spirit van Van Wijnendaele, de rol van de media, de verschillende start- en aankomstplaatsen, de belangrijkste hellingen en de evolutie van het parcours. De bezoeker krijgt een schat aan informatie, leuke statistieken en opmerkelijke verhalen gepresenteerd.

Volgens het Centrum Ronde van Vlaanderen is de audiotour een bijzondere meerwaarde. De audiotour is 35 luisterpunten rijk en zit inbegrepen in de ticketprijs. Per luisterpunt duurt de boodschap soms 45 seconden en soms meer dan 2 minuten. De ronde gaat zo goed en vlot vooruit. De audiotour op zich neemt ongeveer 50 minuten tot een dik uur in beslag.

Er is ook gedacht aan bezoekers die het Vlaams/ Nederlands niet begrijpen. Zij missen evenmin dat deel van de beleving. Ze luisteren naar het verhaal dat is ingesproken door een Engelstalige native speaker. En er zijn plannen om de audiotour ook andere talen te introduceren.

Koersen in de Groote Oorlog

Momenteel loopt nog steeds de tijdelijke tentoonstelling ‘Koersen in de Groote Oorlog’. De laatste dag van de tentoonstelling valt op symbolische wijze samen met de Omloop der Slagvelden, op vrijdag 30 augustus.

Gerelateerde artikels