Deel dit artikel:

Ostende Koerst: beleving en wielersport voor iedereen

Op 8 september staat wielerclub Bidonvelo weer paraat voor de organisatie van Ostende Koerst. Het evenement is toe aan de elfde editie en heeft ook een plaats op de kalender van de Coppa Grinta!. Warm je alvast op met de trailer die we van de organisatie ontvingen!

Dit evenement biedt veel beleving en wielersport voor mensen van elk niveau. Er wordt gereden op een volledig afgesloten parcours, en dat op een toplocatie met de Oosteroever in Oostende. Zo kunnen de locals, alle wielertoeristen (die geen vergunninghouders zijn) die zijn geboren in Oostende, wonen in Oostende of deel uitmaken van een Oostendse wielerclub deelnemen aan een wedstrijd voor ‘Ostendsche’ wielertoeristen.

Verder vindt er een Gentlemen Gold Race plaats. Daarbij heeft de organisatie mooie prijzen voorzien bij tussenspurten en voor diegenen die een podiumplaats kunnen bemachtigen.

Voor het tweede jaar op rij biedt Ostende Koerst, in een partnership met SBM Training Coaching Advies, het officieuze BK bedrijfswielrennen, genaamd ‘Corporate Cycling Challenge’. Dit is een totaalspektakel waarin teams het opnemen tegen elkaar in drie verschillende disciplines: ploegentijdrijden, spurten en criterium rijden.

Ook het extra-sportieve aspect krijgt bij Ostende Koerst aandacht. Er wordt een heus sfeerdorp ter hoogte van de aankomst opgetrokken. Daar vind je gezellige eet- en dranktentjes, merchandising, een photo booth, springkastelen voor de kids en een groots opgezet VIP-gebeuren.

Coppa Grinta!

Ostende Koerst is onderdeel van de Coppa Grinta!. Dit is een lijst met zeventien toertochten die je ab-so-luut moet fietsen. Omwille van hun kwalitatieve organisatie die zich uit in een mooi parcours, goede bevoorradingen, een toffe sfeer en après-bike en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. Ze zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.