Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De groene Specialized Venge van Peter Sagan: voor de snelle jongens!

Gisteren stond Peter Sagan voor de zevende keer in de groene trui op het podium van de Tour de France op de Champs Elysées in Parijs te blinken. Om dat unieke feit te vieren, maakt Specialized honderd stuks van het custom paint frame waarop Peter De Grote naar Parijs snelde.

Groen rechts

Technisch is de Venge van Sagan identiek aan de fiets die ook bij de Specialized-dealer staat, maar de S-Works Venge Disc Sagan 7X Limited Edition framesets (want zo heten ze officieel) worden met de hand in Italië gelakt. Op een ‘first come – first served’ basis biedt Specialized nu exact honderd van deze frames aan. Wil je dus zo’n exemplaar, check dan eerst of je 4.799 euro op je bankrekening hebt staan en sprint daarna naar je Specialized dealer om een order te plaatsen.

De maat is niet van belang, een beetje tijd hebben wel want aangezien de frames met de hand worden gelakt worden de S-Works Venge Disc Sagan 7X Limited Edition framesets geleverd tussen augustus en oktober.

Grijs links

Verkijk je trouwens niet op de foto’s: de Sagan 7X Limited Edition is wel degelijk links en rechts anders van kleur. Aan de rechterkant is de fiets groen (van heel licht groen onderaan tot een wat donkerder groen bovenaan), de rechterkant is grijs met een massa details van onder andere een roos en Italiaanse historische gebouwen.

Alle details vind je hier en in de fotospecial hieronder.

Gerelateerde artikels