Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trek Madone SL 7 Disc en SL 6 Disc: veel fiets voor minder geld

Halfweg het jaar introduceert Trek al twee nieuwe 2020 modellen. De Madone SL 7 Disc en SL 6 Disc komen uit dezelfde mal als de duurdere SLR-modellen, maar zijn toch een pak scherper geprijsd.

De SL 7 Disc en SL 6 Disc worden in dezelfde mal als de SLR modellen gemaakt en zijn dus qua vorm en aerodynamica identiek aan de SLR’s. De twee nieuwe SL-modellen erven daarmee ook de IsoSpeed technologie die tot nog toe enkel voor de SLR-modellen was voorbehouden. IsoSpeed is een instelbare lamel aan de onderkant van de bovenbuis die als een bladveer werkt en daar zo veel mogelijk trillingen die vanaf het achterwiel komen wegfiltert.

De Madone SL7 Disc is er enkel in zwart/blauw, de SL 6 Disc in zwart/geel en rood/zwart.

Het enige verschil tussen een Madone SLR-frame en het frame van de Madone SL 7 Disc en de Madone SL 6 Disc is het gebruikte carbon. Voor de SLR frames gooit Trek het ultra performante en lichte OCLV 700 in de strijd, voor de SL 7 Disc en SL 6 Disc is dat OCLV 500 carbon. Om de prijs te kunnen drukken worden de twee nieuwe fietsen afgemonteerd met een traditioneel stuur en een klassieke stuurpen, maar dat betekent niet dat je met een wirwar aan kabels en leidingen rond het stuur zit want alles is netjes geïntegreerd.

De Madone SL 7 Disc kost 5.999 euro en wordt voor die prijs afgemonteerd met een Shimano Ultegra Di2 aandrijving met hydraulische schijfremmen en Bontrager Aeolus Pro 5 carbon wielen. De Madone SL 6 Disc verandert voor 4.499 euro van eigenaar en is aangekleed met een mechanische Shimano Ultegra groep en Bontrager Aeolus Comp 5 carbon wielen.

Alle details over de nieuwe fietsen vind je onder deze link.

Gerelateerde artikels