Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Recht uit de Tour de France: nieuw rubber van Conti en Specialized

Continental is toegetreden tot de hoofdsponsors van de Ronde van Frankrijk en die kans benutten de Duitsers om een Limited Edition Tour de France versie van de Competition Tube uit te brengen. En o ironie: net op dit moment kondigt Specialized met de S-Works Turbo RapidAir tubeless raceband het einde van het tubetijdperk aan…

Limited Edition

Voor wie nog op tubes rijdt (en dat lijkt ons een snel kleiner wordend pelotonnetje) komt Continental dus met een Limited Edition van de Competition tube. Die tube is 25 mm breed, gebouwd rond een karkas van 200 tpi met onder het loopvlak van Black Chili rubber een Vectran brekerlaag om de lekbestendigheid op te krikken. De binnenband is een butyl exemplaar en de tube weegt 250 gram. Van de Tour de France versie van de Competition tube zal Continental slechts 3.460 exemplaren produceren die voor 106 euro aan de man of vrouw worden gebracht.

Bye bye tube, welkom tubeless?

Schreven we in Grinta! 74 al dat tubes een soort van dinosaurussen zijn die vergeten zijn van uit te sterven, dan denken ze daar bij Specialized net zo over. “Tubes stammen nog uit het tijdperk van voor de derailleur. Tubes overleefden staal en aluminium. Maar nu is het welletjes geweest, honderd jaar aan de top is lang genoeg”, schrijven de Specialized marketeers in de productfolder van de nieuwe S-Works Turbo RapidAir tubeless bandjes waar de renners van Deceuninck – QuickStep in de Tour de France op rijden. Het team gebruikt van in de Tour Down Under begin dit jaar al prototypes van de tubeless bandjes en sinds Fabio Jakobsen er de vierde rit in de Ronde van Californië op won, kiezen steeds meer renners van Deceuninck – QuickStep voor de RapidAirs. In de Tour rijden vijf renners van de ploeg op deze tubeless bandjes.

De S-Works Turbo RapidAir 2Bliss Ready bandjes zullen vanaf eind September leverbaar in 26 en 28 mm versie. De band is opgebouwd rond een karkas van 120 TPI en er zit een BlackBelt beschermingslaag onder het Gripton loopvlak. Een 26 mm bandje weegt 240 gram en voor die maat van band wordt een bandenspanning van 5,8 tot 6,8 bar aanbevolen. De S-Works Turbo RapidAir 2Bliss Ready zal 79,90 euro kosten.

Gerelateerde artikels