Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Oliver Naesen rijdt straks op een stalen Merckx Parijs binnen

Belgian Cycling Factory – de nieuwe eigenaar van Eddy Merckx – had al meteen bij de overname van het merk plannen om opnieuw stalen fietsen in het Eddy Merckx gamma op te nemen. Ondertussen is de promofolder klaar, het gamma staat op punt en door Naesen op een stalen Eddy Merckx Corsa naar Parijs te laten vlammen wil Belgian Cycling Factory het officieuze startschot geven van een nieuw stalen tijdperk.

Johan Vranckx ging 39 jaar geleden bij Eddy Merckx als framelasser aan de slag. Bij de overname van de merknaam Eddy Merckx door Belgian Cycling Factory kon Vranckx mee de overstap maken om het Corsa-project uit te bouwen. Voor Naesen bouwde Vranckx een speciaal frame op basis van Columbus Spirit HSS en XCr (inox) buizen. Het plaatje op de zitbuis ‘Tailor-Made for Mr. Oliver Naesen’ is vetter dan vet en maakt de fiets helemaal af.

Custom staal = MyCorsa

Het maatwerk dat Vranckx voor Naesen afleverde behoort binnen het MyCorsa project ook voor elke fietser tot de mogelijkheden. Voor 3.299 euro bouwt Belgian Cycling Factory je stalen frameset 100% naar jouw wensen, dus perfect op jouw maat afgestemd. Voor de afwerking heb je dan keuze uit drie designs en 42 kleuren. Binnen het MyCorsa verhaal levert Eddy Merckx enkel framesets, de opbouw van de fiets moet je (al dan niet in samenspraak met een dealer) zelf verzorgen.

Foto’s boven: twee voorbeelden van fietsen die binnen het MyCorsa project op maat zijn gebouwd en naar eigen smaak en inzicht afgemonteerd.

Standaard staal = ReadyMade

Wil je wel staal, maar hoeft maatwerk niet zo nodig, dan kom je bij de ReadyMade fietsen uit. De Strada is een stalen Eddy Merckx met velgremmen, beschikbaar in de maten XS tot XL en met een Campagnolo Potenza of Shimano Ultegra onderdelengroep. Ongeacht de onderdelen kost de Strada 2.499 euro. De Hageland is een stalen gravelbike voor schijfremmen. Ook deze is er in de maten XS tot XL, wat de onderdelen betreft kan je voor de Hageland kiezen uit Sram Rival 1 en Shimano Ultegra. Met Sram Rival1 kost de stalen gravelbike van Belgische makelij 2.499 euro, aangekleed met Shimano Ultegra wordt dat 2.999 euro. De Criterium, tenslotte, is een stadsfiets met velgremmen. Deze is er in de maten XS tot L en afgemonteerd met Shimano Claris onderdelen. De Criterium kost 899 euro.

Alle details van de standaardfietsen en de op maat gebouwde frames vind je op www.mycorsa.be

Van links naar rechts de Strada, de Hageland en de Criterium.