Actua

Liv introduceert vernieuwde cyclocrosser: Brava Advanced Pro

Liv Cycling komt op de markt met de Brava Advanced Pro-serie. Kenmerken zijn de wendbaarheid, de prettige handling en het hoge acceleratievermogen. Liv richt zich met de Brava Advanced Pro op vrouwen, net zoals met al haar andere producten.

Fiets een maand lang dwars doorheen West-Vlaanderen

Het coronavirus gooit roet in het eten bij heel wat organisaties van fietsevenementen. Toch zijn er tochten die dankzij creativiteit doorgang kunnen vinden. Zo ook West-Vlaanderens Mooiste. Tot en met 23 augustus fiets je gratis mee met dit event. Je bepaalt zelf wanneer je deelneemt.

BH zet in op personalisatie van G8 Disc

De G8 Disc is de lichtgewicht aerofiets met volledig geïntegreerde schijfremmen van BH. Dit paradepaardje is toegevoegd aan het BH Unique-programma. Dat betekent dat je hem kunt customizen qua kleuren en componenten.

Weektip: de veiligheidscodes bij ritten in groepsverband

Veiligheid is belangrijk. Om die te borgen, maken wielrenners die in groep rijden handgebaren. Ook zijn er vaste, korte kreten die anderen wijzen op gevaar. In deze weektip belichten we de ‘veiligheidscodes’. Handig, zeker voor de nieuwkomers in fietsgroepen.

Shot: kleding Café Coureur biedt modieus design en wedstrijdervaring

Te midden van de Haspengouwse bloesems ligt Café Coureur. Sinds eind 2019 is het fietscafé dé Limburgse hotspot bij uitstek voor fietsers. Deze inmiddels bekende ontmoetingsplaats voor fietsers heeft echter ook een kledinglijn. In de modespecial Shot zet Grinta! de zomerkledij van Café Coureur in de etalage.

Hellingenroute: veertig heuvels in het Heuvelland

Veel fietsevenementen zijn in deze tijd afgelast. Eentje die wél doorgang vindt, is de Hellingenroute. Op zaterdag 15 augustus gaat het spektakel in het Heuvelland (Westhoek) door. De Hellingenroute is onderdeel van de Coppa Grinta!, het circuit van kwalitatieve toertochten.

Schwalbe komt met hogere ventiellengtes

Schwalbe breidt zijn tubeless ventielen uit met de ventiellengtes 60 en 100 millimeter. Dit zorgt er samen met de technische verbeteringen in de ventielvoet voor dat de montage eenvoudiger wordt.

Campagnolo Shamal DB: iconische wielset in carbon jasje

Shamal, de welbekende wielset van Campagnolo, heeft een modern jasje aangemeten gekregen. Hij is er nu in een carbon uitvoering, is geschikt voor schijfremmen en heeft een grotere interne velgbreedte. Campagnolo duidt deze wielset voor endurance gebruik aan met Shamal Carbon DB.

Grand Tour-challenge: fiets 333 kilometer of meer

De drie grote rondes laten (nog even) op zich wachten. Ter opwarming komt Shimano alvast met een actie. Shimano daagt fietsers uit om de komende drie weken ten minste 333 kilometer te rijden. Dit alles ter ere van de Giro, Tour en Vuelta .

Weektip: zes basisprincipes voor een sterker fundament

Profs spreken vaak over marginal gains. Oftewel: details die het verschil kunnen maken. Wil je als recreant progressie boeken, dan is het vooral zaak om eerst het basisfundament te verstevigen. In deze weektip aandacht voor een aantal basisprincipes die ervoor zorgen dat je net wat verder komt. Zeker de grote groep beginnende fietsers kan hier voordeel uit halen.