Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Schwalbe komt met hogere ventiellengtes

Schwalbe breidt zijn tubeless ventielen uit met de ventiellengtes 60 en 100 millimeter. Dit zorgt er samen met de technische verbeteringen in de ventielvoet voor dat de montage eenvoudiger wordt.

Door uitbreiding van het assortiment kan Schwalbe nu voor alle gangbare velghoogtes een passende lengte bieden. “Waar tot nu toe een ventielverlenger nodig was, bestond ook de kans op luchtverlies bij de ventielverlenging. Dat is met de nieuwe ventielen, die uit één stuk zijn gemaakt, uitgesloten”, legt Johannes Binner van Schwalbe uit.

Eenvoudige montage

De vernieuwde details vereenvoudigen de tubeless montage voor mountainbikers, wielrenners en toerfietsers. Zo hebben de Schwalbe productontwikkelaars de binnendiameter bij de ventielvoet van 2,4 naar 4 millimeter vergroot, zodat de lucht en latexmelk nu beduidend beter door het ventiel kunnen stromen. Het risico op een verstopping in het ventiel door kristaldeeltjes in de latexmelk wordt hiermee geminimaliseerd.

Met een inbussleutel kan de ventielvoet steviger in de velg gemonteerd worden, zonder de ventielvoet te ver in te draaien. Door de kortere konische ventielvoet kan de ventielvoet nog dieper in in het ventielgat verzinken. Daardoor is de ventielvoethoogte minimaal en blijft er meer ruimte over in de velg voor de hieldraden en wordt de montage makkelijker.

De nieuwe, grote O-ring zorgt daar ook voor. Hiermee past het ventiel zich optimaal aan de verschillende velgvormen aan, terwijl schade aan de velg door de ventielmoer wordt voorkomen. De eerder benodigde afstandsring is niet meer nodig.

“Tot nu toe was bij sommige fietsers en fietsdetaillisten nog enige terughoudendheid tegenover tubeless techniek. Met onze nieuwe tubeless ventielen zijn de handelingen en montage van tubeless banden nogmaals beduidend eenvoudiger geworden”, meent Johannes Binner.

Via vakhandel verkrijgbaar

Schwalbes nieuwe tubeless ventielen zijn vanaf eind juli 2020 bij de fietsvakhandel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijzen zijn 21,90 euro (40 millimeter), 24,90 euro (60 millimeter) en 29,90 euro (100 millimeter).

Gerelateerde artikels