Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

BH zet in op personalisatie van G8 Disc

De G8 Disc is de lichtgewicht aerofiets met volledig geïntegreerde schijfremmen van BH. Dit paradepaardje is toegevoegd aan het BH Unique-programma. Dat betekent dat je hem kunt customizen qua kleuren en componenten.

De BH G8 Disc is er voor degenen die aerodynamica met hoofdletters schrijven. Onderdelen zoals de schijfremmen zijn geïntegreerd en dus uit het zicht en de greep van de wind weggewerkt. Daarbij is hij licht – zijn frame weegt slechts 920 gram – wat hem ook prettig maakt voor het klimwerk. Het frame is geschikt voor een 700×28 bandenbreedte. Zo ga je er ook gemakkelijker mee over hobbelige wegen.

Tests in windtunnel

Bij de productie heeft BH gebruik gemaakt van de HCIM-technologie (Hollow Core Internal Moulding). En natuurlijk ook van haar ervaring in de productie van lichte, carbon frames. Het frame is geoptimaliseerd met behulp van windtunneltests. Het frame is zo licht mogelijk gehouden, de vork is waar nodig versterkt om de remkrachten van de schijfremmen (flat-mount) te kunnen weerstaan.

Kabels uit het zicht

De draden zijn volledig uit het zicht verdwenen. Ook dat komt de aerodynamica en het uiterlijk ten goede. De BH G8 Disc heeft ook de BH-gepatenteerde Di2-batterij geïntegreerd. Dit is een visueel schone oplossing, zonder dat het onderhoud daardoor lastiger gaat. Thru-axles die geen gereedschap vereisen voor opening en volledige integratie van de zadelpenklem in het frame zijn andere kenmerken.

BH Unique-programma

De BH G8 Disc is aan het BH Unique-programma toegevoegd. Je kunt de kleuren naar eigen smaak aanpassen en zo een unieke fiets creëren. Het programma laat het ook toe om componenten zelf te selecteren en om je naam aan het frame toe te voegen. Er zijn vijf verschillende afwerkingen mogelijk. De G8 Disc-collectie biedt vier modellen. Prijzen beginnen vanaf 5.499 euro.

Gerelateerde artikels